Fit2Go logo rond transparant
Fit2Go logo rond transparant

Fit zijn op het kantoor; Dat is waar Fit2go bag over na heeft gedacht

27 oktober, 2021

Van onze redactie

Fit zijn op een kantoor. Dat is wat veel kantoormensen zien als een ideaal. Als je een 8-urige werkdag op het kantoor hebt, maar toch met je collega's kunnen sporten. Door: Jelte Poppe Dat is waar Fit2Go bag over na hebben gedacht! Sophie, Karim, Isa, Lucas, Birgit en Thirza van de Hogeschool Zeeland uit Vlissingen doen de opleiding sportkunde. Vanuit school wordt dit jaar, net als voorgaande jaren weer een student company's georganiseerd. Fit2go bag is er één van de 25 teams die dit jaar meedoet aan de company. Isa legt uit hoe ze op het idee zijn gekomen: " Wij doen gezamelijk de sportopleiding, en schrokken van de fitheid van mensen op het kantoor. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die een 8-urige kantoordag hebben, veel last hebben van een stijve nek, zere rug en concentratieproblemen." En dat is juist waar de company zich op richt. Met hun opleiding als achtergrond beschikken ze over de benodigde kennis om een product te ontwikkelen. Na een aantal brainstormsessies en vergaderingen, kwamen ze tot de conclusie dat het kantoorpersoneel hun doelgroep wordt. Maar niet alleen bedrijven zijn hun klanten. Ook particulieren die graag sportief willen zijn, benaderen de company voor een tas. Het product was de Fit2go bag heeft ontwikkeld is een tas, met daarin diverse fitness artikelen die makkelijk op een kantoor zijn te gebruiken.

In de Fit2Go bag zitten sportartikelen zoals: elastieken, stressbal, stopwatch en een stappenteller. Daarnaast zit er ook een handleiding in met een uitleg van de weekchallenges en de dagactiviteiten. Naast dat deze challenges en activiteiten worden uitgelegd in de handleiding, staan ze ook nog uitgelegd met filmpjes op ons Fit2Go Youtube kanaal. Als laatste hebben zij voor de bedrijven nog een scorebord voor op het kantoor bijgevoegd. Dit om elkaar te motiveren en de prestaties bij te houden. Dit jaar gaan de company's wel anders te werk als voorgaande jaren. Ze vertellen dat normaal gesproken de opleiding commnicatie en de opleiding sportkunde bij elkaar zitten. Dat is dit jaar niet het geval. Aan de stimulatie zal het bij de Fit2go bag niet liggen! Ze hebben bij het product diverse oefeningen toegevoed. 5 Oefeningen voor één dag, en twee gezamelijke oefeningen voor een week. Ook zit er bij de tas een scorebord, om collega's onder elkaar te stimuleren om mee te doen aan de fitness oefeningen. Op de vraag of er ook op het digitale vlak is nagedacht, is het antwoord helder. "De handleiding staat ook op Youtube met een video. Deze kan bekeken worden om duidelijker te zien wat de bedoeling is". Ook is er nagedacht om een app te bouwen, maar die technologie was te duur en niet realiseerbaar voor de company. Wel zijn ze in het bezit van een instagram en facebook account. Het is niet dat de company ook alleen maar het product moest ontwikkkelen en op de markt te brengen. Ook waren er pitchwedstrijden onderling onder de 25 groepen. De top 3 mogen met een kraam aanwezig zijn op de Contacta beurs in Goes 30 november en 1 en 2 december. Helaas behoorde de Fit2go bag niet in de top drie, maar dat laat bij de groep niet de moed in de schoenen zakken. "Ook wij zullen aanwezig zijn op de contacta, omdat daar het grootste gedeelte van onze doelgroep ligt. We zullen gewoon over de beurs lopen om met bedrijven het gesprek over de gezondheid van kantoorpersoneel aan te gaan. Ook is de company aanwezig op de HZ marktenbeurs op de markt in Middelburg. Deze vind plaats op 3 december. De focus van de groep ligt op bedrijven, maar ook particulieren kunnen de bag aanschaffen. Het prijskaartje van de tas ligt relatief laag. 1 bag kost €24.95 euro. Hoe meer je koopt... hoe goedkoper de tas.

Ben je nieuwsgierig naar het product of ben je overgehaald om er één aan te schaffen. Mail dan naar: Of neem een kijkje op hun socials op Facebook en Instagram

Bericht via WFM96.nl

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.