Gemeente Reimerswaal: bereikbaarheid op gebied zorg en welzijn inzichtelijk gemaakt
Gemeente Reimerswaal: bereikbaarheid op gebied zorg en welzijn inzichtelijk gemaakt

Gemeente Reimerswaal: bereikbaarheid op gebied zorg en welzijn inzichtelijk gemaakt

9 september, 2022

Van onze redactie

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal vindt het belangrijk haar dienstverlening te verbeteren, samen met haar inwoners. Enige tijd geleden is er een klanttevredenheidsmeting uitgevoerd en zijn suggesties gevraagd om de dienstverlening te verbeteren. Eén van de opmerkingen was dat de dienstverlening niet te ingewikkeld dient te zijn voor de 'gewone inwoner'. In de praktijk blijkt dat het voor veel inwoners lastig is een weg te vinden langs allerlei ambtelijke regels en bureaucratie. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden om in contact te komen:

(Ingezonden bericht van de gemeente Reimerswaal)

Burgeradviseurs

De gemeente werkt sinds mei met Burgeradviseurs. Dit zijn vrijwilligers die inwoners ondersteunen bij vragen op het gebied van zorg en welzijn. Men kan altijd een beroep doen op onze Burgeradviseurs door te bellen met 0113 395 000 en te vragen naar Naomi de Smit of Judith Schrijver.

Lokale steunpunten

Hiernaast vinden wij het belangrijk dat inwoners zaken zo dicht mogelijk bij huis en zo makkelijk mogelijk kunnen regelen. Zo kunnen inwoners onze Burgeradviseurs ook in onze lokale steunpunten ontmoeten. Lokale steunpunten zijn maandelijks te bezoeken in de dorpen Yerseke, Hansweert, Rilland en Krabbendijke. Hier sluiten naast de Burgeradviseurs ook andere partijen aan, zoals de gemeente, Beveland Wonen, Humanitas, leerlingen van het Calvijncollege voor vragen over uw mobiele telefoon of laptop enz.

Bij de steunpunten kunt u met allerlei vragen binnenlopen, zoals:

Hoe vraag ik een invalidenparkeerkaart aan?
Kom ik in aanmerking voor energietoeslag?
Ik zie door de bomen het bos niet meer in de naar mij toegestuurde post? Kan iemand meekijken?
Welke activiteiten zijn er in mijn dorp?
Mijn huurwoning heeft achterstallig onderhoud? Wat kan ik doen?
Mijn telefoon werkt niet naar behoren? Kan iemand mij helpen?
Ik zou wel meer contact met mensen willen hebben in mijn dorp. Zijn er meer zoals ik?
Ik wil graag ergens naar toe maar heb geen vervoer. Wat nu?
Ik heb zorg nodig, hoe regel ik dat?

Kom gewoon langs met uw vragen! Een afspraak maken is niet nodig. Uiteraard is iedereen ook welkom om gewoon gezellig een kop koffie te komen drinken.

Inloopspreekuur politie en boa’s

Tot slot heeft onze politie samen met de boa’s ook wekelijks een inloopspreekuur in Kruiningen, locatie Bachten Vaete. Om met hen in gesprek te gaan is een afspraak niet nodig. Men kan gewoon binnenlopen. Ze stellen bij voorbaat prijs op uw komst. Hieronder de tijden en locaties van de verschillende inloopmogelijkheden:

Politie Boa Kruiningen, Bachten Vaete, Oude Plein 1, iedere donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.
Voor(op)Zorg Krabbendijke, ’t Aerem Uus van de Hervormde Kerk (naast de Jumbo), Kerkpad 1 van 9.30 tot 11.30 uur op de volgende maandagen: 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.
Infopunt Yerseke, Kerkelijk centrum de Haven, Paardenmarkt 8 van 19.00 tot 20.30 uur op de volgende dinsdagavonden: 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
Sociaal café Hansweert, Kaj Munk, Schoolstraat 5 van 10:15 tot 11:45 uur op de volgende donderdagochtenden: 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december.
Rilland vraagt!, in de Nieuwe Vliedberg, Vliedbergstraat 6-10 van 14.30 tot 15.30 uur op de dinsdagmiddagen: 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december.

Foto: Pixabay


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl