10
10

'Goes Modestad' in de spotlights

22 september, 2021

Van onze redactie

GOES - Vanaf 23 september staat de binnenstad van Goes in het teken van mode, couture en design tijdens ‘Goes Modestad’.  Dit is hét evenement dat de binnenstad kwaliteiten van Goes in de etalage zet. Opvallend veel modemerken in Goes Goes ís een modestad met opvallend veel zelfstandige modewinkels. Van de 50 bekendste luxe damesmodemerken zijn er minstens 35 verkrijgbaar in de Goese modezaken. Dat zie je nergens anders in de wijde omgeving. Op donderdagavond 23 september gaat bij de Grote of Maria Magdalenakerk de rode loper uit voor de jubileum editie van ‘Goes Couture’. Couturier Edwin Oudshoorn presenteert deze avond zijn nieuwe couture collectie winter 2021/ 2022. Oudshoorn liet zich voor deze editie inspireren door Zeeland. Zeeuwse iconen maken de collectie herkenbaar Zeeuws en de show adembenemend. Tijdens het prestigieuze ‘Met Gala’ in New York, afgelopen 14 september, kreeg men alvast een voorproefje van deze collectie te zien, gedragen door Nederlandse YouTube-ster en make-upartiest Nikki de Jager. Oudshoorn is één van de weinige grote namen die dit jaar, een eigen, grote show geven. Dit maakt deze avond mede tot een uniek evenement. Op vrijdag 24 september krijgen bezoekers een voorproefje op het Goes Europa jaar tijdens ‘Ibiza goes to Holland’. Tijdens deze show kan je letterlijk en figuurlijk de sfeer en cultuur proeven van het zonnige en mooie eiland Ibiza. Op vrijdag 24 september zal eveneens de opening plaatsvinden de mode tentoonstelling ‘Fashion & Art around Europe’ die t/m 30 oktober te zien is in het monumentale stadhuis op de Grote Markt. De expositie “Fashion & Art around Europe” wordt gehouden in opmars naar het themajaar Goes-Europa, dat in verband met corona is verschoven van 2021 naar 2022. Deze tentoonstelling over de diversiteit van mode, kunst en design in Europa, heeft als doel bezoekers te inspireren en bewust te maken van de invloed van verschillende culturen op het Europese modebeeld. Naast couturestukken van bekende Nederlandse ontwerpers zoals Mart Visser, Ronald Kolk en Edwin Oudshoorn ziet men bijzondere creaties uit Spanje, Engeland maar ook Slovenië en Kroatië. Bijzonder is de creatie van de Franse ontwerper Yves Saint Laurent uit de privécollectie van actrice Catherine Deneuve. Op 7 oktober zal filmhuis podium ’t Beest een filmavond over Yves Saint Laurent organiseren waar men op vertoon van een expo ticket met korting naar toe kan. Op zaterdag 25 september wordt de catwalk in de kerk gebruikt voor gratis te bezoeken Fashionshows waarin meer dan 15 modewinkels hun collecties tonen. Er zijn shows om 13.00, 14.00 & 15.00 uur.

Buitenom de shows in de kerk kunnen bezoekers zaterdag 25 september ook meedoen aan de ‘Vintage & Fair tour’ die om 13.00 uur start vanuit de Grote of Maria Magdalenakerk. De omstandigheden waaronder kledingproductie plaatsvindt, zijn vaak not so pretty. Verspilling, vervuiling, uitbuiting. Renske van ‘Vintage or Fair’wil laten zien dat het ook anders kan: fashionable, maar wél goed voor mens & milieu. Deelnemers aan de Vintage & Fair tour komen erachter hoe je duurzamere modekeuzes kunt maken. Gratis deelnemen kan via info@goesmarketing.nl Goes Modestad wordt afgesloten met de maandelijkse koopzondag en een Herfstmarkt op de Grote Markt. Let op: om bovenstaande binnen evenementen te bezoeken dienen bezoekers de volgende coronabewijzen te gebruiken voor toegang: een vaccinatiebewijs; of een herstelbewijs; of een negatieve testuitslag via testen voor toegang. Men kan deze 3 mogelijkheden tonen via de CoronaCheck app. Mis niets en kijk voor het complete programma op www.goesisgoes.nl/modestad en volg Goesisgoes via facebook en Instagram. Foto's: Ellen van Doorn

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.