Goese jongeren hebben voorkeur voor urban sportvoorziening in Het Schenge
15 september, 2022
Van onze redactie
GOES – Jongeren in Goes vinden dat de urban sportvoorziening moet worden gevestigd op sportpark Het Schenge. Het dagelijkse gemeentebestuur vraagt de raad ruim negen ton beschikbaar te stellen om dat te realiseren.
Sinds december vorig jaar praat de gemeenteraad van Goes over een urban sportvoorziening. Een plek voor typische buitensporten, met een pumptrack voor fiets en step, een skatebaan en een basketbalveld.
Ontmoetingsplek
In opdracht van het gemeentebestuur heeft een extern adviesbureau onderzoek gedaan naar drie locaties: de bestaande skate-, skeeler-, schaatsbaan in Goes-Zuid, Mirakel in Goes-Oost en sportpark Het Schenge in Goes-Noord. Op basis van gesprekken met de toekomstige gebruikers (skaters en studenten CIOS) heeft het adviesbureau voor die laatste locatie gekozen. Het Schenge biedt ruimte voor de ontwikkeling van de urban sportvoorziening. Er zal daar ook een ontmoetingsplek voor jongeren komen. Dat gebeurt in samenwerking met SMWO. De gemeente hoopt op die manier vandalisme op het sportpark te kunnen indammen.
Nieuwe toplaag
De realisatie van de urban sportvoorziening gaat zo’n 932.000 euro kosten. De gemeenteraad moet daar over zes weken een beslissing over nemen. De skeelerbaan/schaatsbaan in Goes-Zuid staat voor nu nog grotendeels buiten de begroting van dit plan. Die baan is vorige maand voorzien van een nieuwe toplaag en er worden maatregelen genomen om verdere verzakking van die baan te voorkomen.
Foto: Pumptrack in Domburg (© Omroep Zeeland)
Luister hieronder naar het gesprek dat verslaggever Peter van den Assem hierover had met wethouder Martijn Vermeulen
Deel dit artikel
Lees ook
KUNSTENAARS GEZOCHT VOOR TENTOONSTELLING INTERNATIONALE VROUWENDAG
23 januari, 2025
De gemeente Borsele is op zoek naar mensen die een kunstwerk willen maken rond het thema ‘Vrouw van de Toekomst’. De werken zullen op 8 maart tentoongesteld worden in het kerkje van Ellewoutsdijk.
Meer muskusratten gevangen door natte winter: 'We boeken vooruitgang'
22 januari, 2025
Het Waterschap Scheldestromen heeft vorig jaar meer muskusratten gevangen dan het jaar ervoor: 3.992 tegenover 3.805 in 2023. Muskusratten zijn graafdieren die dijken en taluds ondergraven, en zodoende een serieuze bedreiging zijn voor de waterveiligheid.
Thema-avond kernenergie: 'Goed of fout, is té simplistisch'
21 januari, 2025
De maatschappelijke discussie over kernenergie verhit de gemoederen. Voor de provinciale besturen van D66, GroenLinks-PvdA, Volt en de SP is het aanleiding voor een thema-avond. Een voorinterview met twee sprekers: Heleen de Coninck en Bernard ter Haar.
'Meerdere meldingen' seksueel grensoverschrijdend gedrag IKC Voorhoute: school in gesprek met ouders
20 januari, 2025
Maandagmorgen hebben het bestuur en de directie van IKC Voorhoute gesprekken gevoerd met de ouders – die eerder een brief hadden ontvangen. De gesprekken vinden in beslotenheid plaats, details over het incident zijn niet bekendgemaakt.
Kortgenenaar zoekt Zeeuwen voor mineralenclub: 'Een nieuwe hobby ligt in het verschiet'
18 januari, 2025
Het eerdere artikel over het monument 'De Komma van Kortgene' heeft het spreekwoordelijke steentje doen rollen: zaterdag 8 maart is in Goes de oprichting van de eerste Zeeuwse mineralenclub.
OBS De Klimroos is nu écht Eco-School: 'Mooie stap naar een duurzame toekomst'
17 januari, 2025
OBS De Klimroos in Krabbendijke wil met het zilveren Eco-certificaat, als eerste Zeeuwse basisschool, laten zien dat duurzaamheid méér is dan een ambitie: het is een manier van leven. “Wij geloven dat iedere stap, hoe klein ook, een verschil kan maken", zegt schooldirecteur Rick Verdult.