Goese welzijnswerker start inzameling: geef baby Givan z'n grafmonumentje
Goese welzijnswerker start inzameling: geef baby Givan z'n grafmonumentje

Goese welzijnswerker start inzameling: geef baby Givan z'n grafmonumentje

27 augustus, 2021

Van onze redactie

GOES - Welzijnswerker Matijs Gerrits uit Goes wil dat de in december vorig jaar overleden baby Givan een grafmonumentje krijgt en zamelt daarvoor geld in. Tweeduizend euro is nodig, zijn online crowdfunding is donderdag gestart en de actie heeft inmiddels zo'n 350 euro opgeleverd. door: Han Verbeem Het is een schrijnend verhaal, zo schrijft Matijs op zijn Facebookpagina. Baby Givan is slechts één week oud geworden. "Een dag voor kerst 2020 werd de kleine Givan geboren en met veel liefde ontvangen. Omdat er complicaties waren moest hij met zijn mama in het ziekenhuis blijven. Toen hij na een paar dagen mee naar huis mocht ging het weer mis en moest hij met spoed terug naar het ziekenhuis. Daar is hij op oudejaarsavond overleden na een oneerlijke strijd."

Eigen initiatief

Matijs Gerrits is maatschappelijk werker bij SMWO in Goes. Hij heeft de inzamelactie op eigen initiatief opgestart, benadrukt hij, het is geen project van SMWO. Gerrits vindt dat de ouders -wiens namen hij buiten de publiciteit houdt- recht hebben op een mooi en waardig monumentje voor hun overleden kindje. Hij trekt zich het lot van de nabestaanden aan.

Coronacrisis

De moeder, 33 jaar, zit zonder werk door de coronacrisis. Geld voor een gedenksteen is er niet. Haar baby Givan ligt nu op een begraafplaats in Breda. "Een plek voor ouders en andere nabestaanden om het enorme en oneerlijke verlies van dit mooie mannetje, dat veel te kort heeft mogen blijven, te kunnen herdenken is juist zo belangrijk."

Donaties

Op de website van de crowdfundingsactie komen de donaties met tientjes tegelijk binnen. Veel donaties zijn anoniem, een enkeling reageert onder naam. "Ik weet wat het is...ook ik ben een kindje verloren", schrijft Renie Vialle. "Ik hoop dat jullie het bedrag snel bij elkaar hebben."

Lotgenoten

De actie brengt in dit geval ook lotgenoten tot elkaar - constateert Gerrits. "Niemand kan zich voorstellen wat het is om een kind te verliezen, behalve als je het zelf hebt meegemaakt", zegt hij. De cornacrisis maakt het verlies bovendien intenser: nabestaanden komen de deur nauwelijks uit en kunnen letterlijk hun verdriet nergens kwijt. Deze actie gaat om veel meer dan geld alleen, benadrukt Matijs Gerrits: "Het is ook een vorm van onderlinge steun en medemenselijkheid." Foto: Baby Givan en moeder, kort na de geboorte. (Matijs Gerrits)

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de finale van 'Band On The Run 2'
Middelburg De Spot

'Band On The Run' maakt zich op voor derde editie

22 september, 2024

Goesenaar en amateurmuzikant Maurits Kempees organiseert vrijdag 27 september voor de derde keer het coverband minifestival 'Band On The Run'. Drie amateurbands brengen covers ten gehore maar wel met een eigen twist.

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.