Jaaroverzicht 2021: dit was het nieuws op de Bevelanden
Jaaroverzicht 2021: dit was het nieuws op de Bevelanden

Jaaroverzicht 2021: dit was het nieuws op de Bevelanden

30 december, 2021

Van onze redactie

GOES / HEINKESZAND / KRABBENDIJKE / WISSENKERKE / KAPELLE - Het jaar is bijna voorbij. Streekomroep De Bevelanden blikt terug op een bewogen 2021: het jaar van de avondklok, lockdowns maar ook van belangrijke politieke besluiten. Van Omnium tot Regenboogambassadeurs, van windpark tot PFAS-protest. Streekomroep De Bevelanden was erbij en deed verslag. Een greep uit het nieuws van 2021. redactie: Han Verbeem

JANUARI

Avondklok Ook in Zeeland gaat 23 januari de avondklok in, als gevolg van de opkomst van de Britse coronavariant. Na 21.00 uur ’s avonds is het niet toegestaan om de straat op re gaan. Daarnaast geldt per direct een dringend advies om het aantal gasten thuis te verlagen van twee naar één. Ook de regels rondom uitvaarten worden aangescherpt. Er mogen straks nog maar 50 in plaats van 100 mensen bij een uitvaart zijn. Deze aanscherping geldt vanaf maandag 25 januari. Reddingsactie Een man springt in de sluizen bij Hansweert om een hond te redden maar raakt zelf in problemen en loopt verwondingen op. Hulpdiensten zijn snel ter plaatse en de KNRM weet het slachtoffer uiteindelijk per boot uit het water te halen. Ook de hond heeft het er levend vanaf gebracht maar liep wel verwondingen op aan z’n poot. Een dierenambulance heeft het dier naar de dierenarts gebracht.

FEBRUARI

Thuisbehandeling ADRZ Het Admiraal de Ruyter ziekenhuis (ADRZ) houdt een proef waarbij een aantal patiënten met onder andere chemo- en immunotherapie thuis worden behandeld. De proef verloopt goed en krijgt een vervolg. De proef is mogelijk gemaakt door een samenwerking met thuiszorgorganisaties Allévo en Zorgstroom en Scheldezoom Farmacie. Medewerkers van Allevó en Zorgstroom verzorgen de toediening. Scheldezoom Farmacie verzorgt het leveren van het medicijn en de hulpmiddelen voor het toedienen. Modelbouwshow afgelast De coronacrisis treft ook de evenementensector in Zeeland. Zo ook de Modelbouwshow, een kwart eeuw de grootste show op het gebied van modelbouw. Deze stond in de agenda voor 20 en 21 februari maar is uiteindelijk afgelast. Het evenement in de Zeelandhallen is vanwege de coronamaatregelen verzet naar 8 en 9 mei. Uiteindelijk blijkt ook dit niet door te gaan.

MAART

Goes laat inwoners meepraten De gemeente Goes lanceert een nieuw instrument om haar inwoners en ondernemers te betrekken bij plannen. Op www.goespraatmee.nl kunnen zij na registratie hun mening geven, ideeën delen en op elkaar reageren. De eerste twee grote projecten die in maart online kwamen waren de verkeersveiligheid van de Westhavendijk en de vernieuwing van het Marconigebied. Bezuinigingen Borsele De gemeente Borsele verkeert in zwaar weer en moet bezuinigen. Zo wil Borsele de dienstverlening versober en  de onroerendzaakbelasting flink verhogen. De gemeente moet tot 2024 een bezuinigingspakket van 1,2 miljoen euro doorvoeren om de financiën weer op orde te krijgen. Asociaal verkeersgedrag De politie krijgt te maken met overlast en hinderlijk verkeersgedrag. Een luidruchtige trouwstoet van snelle auto’s rijdt toeterend en met hoge snelheden door Zeeland richting Brabant, wat volgens de politie levensgevaarlijke situaties oplevert. Bij controles in Middelburg en bij de Deltaweg bij Goes zijn stevige boetes uitgedeeld. Drie automobilisten moeten hun rijbewijs inleveren en krijgen een proces-verbaal aan hun broek. Waterballet Een gesprongen leiding zorgde op 27 maart voor een waterballet in de Eikenlaan in Goes. De brandweer werd omstreeks 10 uur opgeroepen voor een melding van wateroverlast aan de Eikenlaan in kruising met de Acaciastraat. Niet veel later werd ook de officier van dienst Brandweer en de calamiteiten coördinator opgeroepen. De straat is afgezet, het water afgesloten en het lek gerepareerd.

APRIL

Avondklok versoepeld De avondklok gaat per 1 april pas om 22.00 uur in plaats van om 21.00 uur in. Dat maakt  premier Rutte eind maart bekend in een persconferentie. De avondklok helemaal afschaffen, is vanwege het hoge aantal besmettingen niet mogelijk. Ook andere aangekondigde versoepelingen, zoals het openen van de terrassen met Pasen, gaan niet door. Dit tot grote teleurstelling van de horeca, ook in Zeeland. Stoomtrein SGB Bij Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) wordt volop gewerkt aan de vernieuwing van het station in Goes en het eindpunt in Hoedekenskerke.  In grote lijnen bestaat de klus volgens Reinier Zondervan van de SGB uit de aanleg van een omloopspoor, opbouw van een materieeltentoonstelling, met nadruk op de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw, en het opknappen van het oude seinhuis. Het omloopspoor maakt mogelijk dat locomotieven bij het veranderen van de rijrichting om de trein heen kunnen rijden. In het seinhuis zien bezoekers hoe de beveiliging van het spoor vroeger in z’n werk ging.

Deltaweg Uiterlijk voorjaar 2022 moet er een plan op tafel liggen voor de Deltaweg, na de A58 de drukste weg van Zeeland. Dat stelt gedeputeerde Harry van der Maas, die het verkeer in Zeeland in zijn portefeuille heeft.. De dorpsraad van Wolphaartsdijk, dat dichtbij de Deltaweg ligt, ziet het liefst een verbreding van de weg zodat frontale botsingen tot het verleden behoren. Piet Hannewijk van de verkeerscommissie van de dorpsraad vertelt dat veel dorpsbewoners de Deltaweg nu mijden, omdat ze die gevaarlijk vinden. In plaats daarvan kiezen ze voor een omweg door de polder.

MEI

Coronatesten Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laat weten dat er wat hen betreft zo snel mogelijk vier locaties open gaan in de provincie waar coronatesten voor toegang kunnen worden afgenomen. Op dat moment kan dat niet in Zeeland. Eerder konden Zeeuwen op twee locaties in Zeeland testen voor toegang. De overheid gaat nu met andere partijen in zee, waardoor de testmogelijkheid in de provincie is verdwenen. De VRZ wijst  vier plaatsen aan voor de testen. Dat worden Goes, Middelburg, Zierikzee en Terneuzen. Wanneer ze open gaan, is dan nog onduidelijk.

Verduurzaming Omnium Het dak van sportcomplex Omnium in Goes krijgt 1.308 zonnepanelen. Ook komen er twaalf warmtepompen. Dat staat in de uitwerkingsplannen om het sportcomplex aardgasvrij te maken. De plannen hebben een kostenplaatje van 1,7 miljoen euro. Het Omnium is 400.000 euro per jaar kwijt aan energielasten. Dat kan met de verduurzaming die de gemeente voor ogen heeft fors omlaag. Die 1,7 miljoen euro heeft de gemeente Goes niet op de plank liggen. Later dit jaar besluit de gemeente het Omnium te kopen en de uitstaande leningen over te nemen. Brand garage Goes Omwonenden schrikken in de vroege ochtend van 6 mei op van een uitslaande brand in de voormalige Renaulgarage aan de Marconistraat, De politie pakt later de daders op: drie minderjarigen uit Goes en Middelburg. Door de rookontwikkelingen werd een NL-Alert verstuurd naar omwonenden om ramen en deuren dicht te houden. De jongeren krijgen een taakstraf.

JUNI

Twee NOS-jornalisten naar De Bevelanden Streekomroep De Bevelanden gaat een samenwerking aan met de NOS en Omroep Zeeland. Twee NOS-redacteuren versterken de nieuwsredactie van de Streekomroep. Het zijn Peter van den Assem en Han Verbeem. De ervaren journalisten volgen onder meer de gemeenteraadspolitiek van de Bevelandse gemeenten. De werkgebieden zijn verdeeld: Verbeem volgt de gemeenten Reimerswaal, Kapelle en Noord-Beveland; Van den Assem richt zich op Goes en Borsele.

Blaauwe Steen keert terug Het straatje de Blaauwe Steen, dat uitkomt op de stadshaven van Goes, krijgt na de zomer een replica van de historische steen waarnaar het is vernoemd in het wegdek. De replica en bijbehorend informatiebord aan de gevel van het pand aan de Blaauwe Steen 6 vertellen straks over de geschiedenis van de Blaauwe Steen, die eind negentiende eeuw uit Goes verdween. Vermoedelijk is de steen verpulverd om elders als fundering te dienen. ANWB-wegwijzer Kloetinge De historische ANWB-wegwijzer is terug van weggeweest op het Geertesplein in Kloetinge. Op initiatief van inwoner Rob Strating is de paal grondig gerestaureerd en staat weer op zijn oorspronkelijk plaats. Strating is groot liefhebber van auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Hij beschouwt de wegwijzer dan ook als cultureel erfgoed. Goes wordt OV-knooppunt Wat Utrecht is voor heel Nederland, wil Goes zijn voor Zeeland: het belangrijkste knooppunt van de regio voor het openbaar vervoer, waar treinen, bussen en taxi's uit heel Zeeland samenkomen. Om die ambitie waar te maken is het nodig dat het plein voor het station in Goes flink wordt aangepakt, vindt wethouder Cees Pille. Voor het zover is, moet er een haalbaarheidsonderzoek komen, om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Wethouder Cees Pille hoopt dat binnen een paar maanden af te ronden waarna een voorstel naar de gemeenteraad kan.

JULI

Een 15-jarige jongen uit Amsterdam bespuugt, beledigt en mishandeld  medewerkers van het ADRZ-ziekenhuis in Goes. De jongen was pr ambulance naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij mogelijk te veel had gedronken. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen draaide de jongen door, waarop de ziekenhuismedewerkers de politie inschakelden. Ook de agenten kregen het te verduren: de jongen schold ze de huid vol en probeerde ook hen te bespugen. Kermis Kruiningen In juli is sinds lange tijd weer kermis in Kruningen, de eerste van Zeeland sinds de lockdown. Later zouden andere kermissen volgen, onder meer in Goes. Deze zijn allemaal coronaproof opgezet. Kinderburgemeester Goes Goes heeft een nieuwe Kinderburgemeester gekozen: Maaike de Wit uit Wolphaartsdijk. De 11-jarige Maaike heeft echt zin in haar nieuwe taak maar later écht politicus worden... dat ziet ze voorlig nog niet zitten. Ze zal op 4 september officiëel benoemd worden, tijdens Goes Kinderstad. Commotie windpark Ze-Bra In Reimerswaal neemt de gemeenteraad een besluit over het Ze-Bra windpark. Zestien molens van ruim 200 meter hoog komen op de grens van Zeeland en Brabant te staan; waarvan veertien in Rilland en twee in Ossendrecht. Met  het nieuwe windpark kan Zeeland volop duurzame energie leveren. Maar er komt tegenwind. Zo beslist de Raad van State dat voor nieuwe windparken zoals deze een uitvoerig milieuonderzoek nodig is. De Reimerswaalse raad gaat uiteindelijk akkoord, nadat wethouder Maarten Both belooft dat de milieueffecten voldoende zijn onderzocht, en ook Woensdrecht stemt in. Toch blijven milieuorganisaties en omwonenden protesteren tegen de bouwplannen. Zij vrezen voor overlast door geluid en slagschaduw. In deceber besluiten actiegroep Windstil Ossendrecht, milieuvereniging Benegora en Zeeuwse organisaties als ZMF en Zeeuws Landschap om naar de Raad van State te stappen.

Watersnood in grensstreek Limburg Limburg wordt deze zomer zwaar getroffen door het hoogwater en de Maas treedt buiten de oevers. Ook Zeeland helpt bij het bestrijden van de ramp. Leden van de reddingsbrigades uit Goes en Middelburg reizen  naar Limburg af voor een spoedinzet. De hulp van de redders werd door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg gevraagd nadat duidelijk was geworden dat het water op sommige plekken in de regio zo hoog stond dat de trucks van Defensie niet overal meer konden rijden. Ook inwoners uit Zeeland tasten in de buidel om de slachtoffers te helpen. Zo levert Kapelle een bijdrage van 1 euro per iinwoner aan het Rampenfonds: een bedrag van 12.800 euro.

Regenboogambassadeurs De gemeente Kapelle benoemt twee Regenboogambassdeurs, die de acceptatie van LHBTI'ers in de samenleving versterkt. Dat zijn homo's, lesbiënnes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Het onderwerp ligt echter gevoelig in de Kapelse samenleving en de gemeente laat weten dat de ambassadeurs vooralsnog anoniem hun werk gaan doen. De gemeente wil de identiteit van de twee aanvankelijk geheim houden, ook om hen te beschermen. Na landelijke commotie besluit wethouder Annebeth Everts nog de volgende dag de Regenboogambassadeurs te bekend te maken in een persconferentie. In november presenteren de ambassadeurs zich aan de gemeenteraad. Het blijkt dat ze inmiddels een intimiderende mail 'uit christelijke hoek' hebben ontvangen; wethouder Evertz belooft aangifte te doen bij bedreiging.

AUGUSTUS

Met de hoogwateroverlast in Limburg als aanleiding wil de gemeente Noord-Beveland haar inwoners voorbereiden op hoogwater. Voorkom natte voeten in huis tijdens wateroverlast. Onder dat motto deelt de gemeente Noord-Beveland gratis zandzakken uit aan de inwoners. Ze zijn leeg, dus ze moeten nog wel gevuld worden als het nodig is. ,,Sommige gebieden in onze gemeente liggen nu eenmaal heel erg laag”, zegt wethouder Pim Schenkelaars. ,,En ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat we af en toe stortbuien hebben, nu bieden wij de mensen in ieder geval de mogelijkheid om zandzakken in hun garage te hebben. Want al er iets gebeurd kan je maar beter voorbereid zijn.”

SEPTEMBER                    

Het COA neemt 27 september de eerste echte noodopvang in de zeelandhallen in gebruik. Die dag komen bewoners aan in de Oosterscheldehal van de Zeelandhallen in Goes. In totaal biedt deze noodopvang plaats aan 320 mannelijke asielzoekers uit Ter Apel die allemaal in afwachting zijn van een meer duurzame plek in een van de proces opvanglocaties (pol) in het land. De Zeelandhallen bieden tijdelijke opvang voor een periode van zes maanden met een eventuele verlenging van maximaal zes maanden. In 2015 mocht het COA ook al eens gebruik maken van de Zeelandhallen, toen voor de noodvang van vluchtelingen uit Syrië. Religieus identiteitsbeleid huis-aan-huisbladen Burgemeester Fons Naterrop van Kapelle dreigt met een boycot van De Scheldepost. Uitgever Trainews Media heeft dit jaar een religieus identiteitsbeleid ingevoerd voor het huis-aan-huisblad. Aankondigingen en advertenties van optredens en evenementen die op zondag plaatsvinden, zoals Kapelle Cultureel, wil de uitgever meer plaatsen in De Scheldepost. De maatregel geldt ook voor de andere Bevelandse en Walcherse bladen van het bedrijf. Nadat het Gele Krantje geen activiteiten van het EEF (Eindeloos Eiland Festival) meer plaatst, is ook voor burgemeester Loes Meeuwisse van Noord-Beveland de maat vol: zij verbreekt de banden met de uitgegver. Enkele weken later maakt Trainews bekend de huis-aan-huisbladen te verkopen. Afvalscheiding Reimerswaal Inwoners van Reimerswaal kunnen over ruim een jaar de oranje plastic zakken weer tevoorschijn halen. De gemeente wil dat vanaf 2023 plastic, drankpakken en blik weer apart wordt ingezameld. Tegelijk gaan inwoners, net als in Goes en Kapelle, betalen voor elke keer dat ze de restafvalbak aan de straat zetten - het zogeheten Diftar-systeem.

OKTOBER

Railingen flats onveilig De bewoners van portiekflats aan de Jozef Israëlstraat en de Breitnerstraat in Goes mogen de komende weken hun balkon niet meer op. Er zijn twijfels over de kwaliteit van de leuningen. De flats zijn van woningcorporatie Beveland Wonen. Die controleerde onlangs de bouwkundige kwaliteit van de flats. Daarbij kwamen de zorgen over de balustrades naar voren. Uit voorzorg is besloten dat de bewoners van dertig woningen voorlopig hun balkon niet op mogen. Geluidscherm spoor Kapelle Bij de overweg aan de Noordstraat in Kapelle plaatst ProRail deze week nieuwe geluidsschermen aan de oostzijde van het spoor. Het 200 meter lange scherm moet de geluidsoverlast van het treinverkeer tegengaan en bestaat uit alluminium platen met begroeiing, en een schanskort met stenen. En: bewoners kunnen meedenken over nieuw groen langs het scherm.

NOVEMBER

Fietsoversteek Kanaaldijk Vlake Waterschap Scheldestromen maakt van de Kanaalweg bij Vlake een autoweg zónder langzaamrijdend verkeer. Daardoor komen omwonenden in de problemen: ze moeten met de fiets aan de hand de kanaaldijk overklimmen om bij een achterliggend fietspad te komen. Een overleg tussen de gemeente Reimerswaal en waterschap Scheldestromen levert niets op. Volgens wethouder Maarten Both gaat het waterschap niet akkoord met de aanleg van een nieuw fietspad op de dijk. Toch wil raadslid Andries Jumelet dat het college in gesprek blijft. Appartementen expats Meer buitenlandse werknemers van bedrijven in het Sloegebied kunnen straks vlakbij hun werk wonen. In Nieuwdorp, op een steenworp afstand, komen appartementen voor deze ‘expats’. Ook starters en ‘spoedzoekers’ kunnen er terecht.  Bedrijven in het havengebied hebben grote behoefte aan gespecialiseerd personeel, en halen die steeds vaker uit het buitenland. ,,Dat blijft voorlopig zo, sterker nog: die behoefte zal naar verwachting alleen maar groeien", zei Erik van der Valk van Rothuizen Architecten en Adviseurs woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst in Nieuwdorp. Tijdelijke huizen door woningnood De Bevelandse gemeenten willen in totaal 450 flexibele woningen plaatsen om de woningnood aan te pakken. Voor spoedzoekers, zoals jongeren maar ook statushouders, is het nauwelijks mogelijk een woning te vinden. Het gaat om zogeheten tinty houses, met een mininale woonoppervlakte van enkele tientallen vierkante meters.

DECEMBER

Net als de overige Bevelandse gemeenten krijgt nu ook Borsele de begroting voor het nieuwe jaar rond en komt daarmee onder het toezicht uit van de provincie,. Tegelijk staan er forse bezuiniging op stapel en die gaan pijn doen, zegt financieel wethouder Arno Witkam. De gemeenteraad zal in het nieuwe jaar keuzen moeten maken. Speeltuinsubsidie De gemeente Borsele maakt bekend fors te bezuinigen op speeltuinen: deze krijgen, als de raad instemt, 20.000 euro minder subsidie. Het voorgenomen besluit leidt tot consternatie bij de verenigingen, die enkele honderden tot duizenden euro's per jaar minder krijgen. De Borselse raad neemt in 2022 een definitief besluit. Binnenstadsplan Goes Goes gaat akkoord voor het ambitieuze Binnenstadsplan, met een prijskaartje van in totaalk 15 mljoen euro. De gemeente heeft de afgelopen twintig jaar flink geïnvesteerd in de verbetering van de binnenstad, waarbij winkelstraten en pleinen op de schop zijn gegaan. Ook ondernemers hebben hun steentje bijgedragen met het Masterplan Binnenstad. De gemeente wil nu een kernwinkelgebied met een aanééngesloten lint van winkels. In leegstaande panden komen popup-stores en met ruimte voor creatieve projecten. Ook komt er een nieuwe, nadrukkelijke rol voor de Grote Kerk. Deze moet vaker open zijn en plaats bieden aan extra activiteiten. Aanpak overlast oudejaar De gemeente Reimerswaal heeft al jaar op jaar te maken met vuurwerkoverlast in de aanloop naar Oud en Nieuw. De SGP komt nu met een online meldpunt, waar inwoners overlast kunnen melden. Het meldpunt is niet bedoeld voor handhavers maar moet de problematiek letterlijk in kaart brengen. De SGP wil daarmee de overlast bespreekbaar maken. Ook burgemeester Petra van Wingerden onderneemt actie. Zij heeft besloten om het verbod op vreugdevuren uit te breiden: na Krabbendijke geldt het verbod nu ook in de dorpskern van Hansweert. Deze maand krijgfen dertig jongeren bezoek van de politie met een laatste waarschuwing: de groep staat  bekend als een harde kern van raddraaiers in Krabbendijke. Goes koopt Omnium De Goese gemeenteraad hakt na een half jaar de knoop door: de raad gaat unaniem akkoord met de koop van het verlieslijdende Omnium. De gemeente neemt per 1 januari het sportcomplex voor 15,7 miljoen euro over én een leningenpakket van bijna 14 miljoen. Het Omnium is een grootschalig complex met een zwembad, tropische tuin en andere voorzieningen. Goes heeft eerder dit jaar al 1,7 miljoen aan het Omnium uitgegeven voor plaatsing van zonnepanelen. Samenwerking PvdA en GroenLinks De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 zijn in zicht en de partijen PvdA en GroenLinks gaan nauw samenwerken. In de gemeenten Goes en Noord-Beveland gaan ze samen de verkiezingen met een gecombineerde kieslijst. Marco Eestermans (PvdA) trekt de kar in Goes, voor Noord-Beveland is Eric Mahieu (GroenLinks) de lijsttrekker. De meeste partijen hebben inmiddels hun kieslijsten en programma’s vastgesteld.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.