Kapelse zussen schrijven reisgids over Zeeland: 'Een droom die uitkomt'
Kapelse zussen schrijven reisgids over Zeeland: 'Een droom die uitkomt'

Kapelse zussen schrijven reisgids over Zeeland: 'Een droom die uitkomt'

24 april, 2022

Van onze redactie

KAPELLE - Ze bin groôs, onwijs groôs zelfs. De zussen Melanie en Kim van Zweeden mochten voor de Rotterdamse uitgever Momedia de Zeeland editie van de reisgidsenserie 'Time to Momo' maken.

Ze kregen 'hun' boek zaterdagmiddag officieel uitgereikt door eigenaar René Bego van de uitgeverij. "De afgelopen jaren maakten we vooral boeken over grote steden, maar sinds corona is dat veranderd. De eerste reisgids van een regio was de Ardennen vorig jaar. Zeeland volgt nu als tweede regio", legt hij bij de presentatie van het boek uit.

Lokale auteurs schrijven de gidsen

De uitgeverij werkt voor het maken van de gidsen altijd samen met lokale auteurs. Ze kwamen de zussen op het spoor door hun website groosopzeeland.nl, waar ze al schrijven over Zeeuwse pareltjes. "We kregen een bericht op Instagram met de vraag of wij het wilden schrijven. Ik las het op mijn werk en heb meteen Melanie een bericht gestuurd", zegt Kim. "Over een antwoord erop hoefden we niet lang na te denken", vult Melanie trots aan.

Maar als de dames de Zeeuwse gids mogen schrijven, willen ze er ook graag voor fotograferen. Melanie: "Kim schrijft en ik fotografeer. Zo gaan we voor de website ook vaak te werk. Dat dat mocht is fantastisch."
Ondanks dat ze de provincie al redelijk goed kenden, hebben verschillende regio's ook hen nog verbaasd. "Zeeuws-Vlaanderen en Tholen waren eigenlijk plekken waar we niet heel vaak kwamen. Maar nu zijn we helemaal om", zegt Kim.

Ieder weekend een ander stukje Zeeland

Voor het schrijven hebben ze maandenlang zo'n beetje ieder weekend door de provincie gecrost. "Dat was echt heel leuk. In het begin nog wat rustiger met twee afspraken per dag, tot op het hoogtepunt tien plekken om te bezoeken. We hebben veel nieuwe plekken ontdekt en gaan zelf ook zeker nog eens terug naar 'onze' suggesties in het boekje."
 
En ondertussen blijven de dames ook verder schrijven op hun website. "Daar kunnen we meer de diepte in met de mensen die we spreken."
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.