Lekkages biogas bij frietfabriek
Lekkages biogas bij frietfabriek

Lekkages biogas bij frietfabriek

23 mei, 2023

Van onze redactie

KRUININGEN - De brandweer heeft maandagavond metingen verricht in het stationsgebied van Kruiningen nadat bij een frietfabriek aan de Stationsweg biogas ontsnapt was als gevolg van lekkages. 

Omstreeks 22.20 uur werd de brandweer opgeroepen naar het bedrijf Lamb Weston te komen en metingen te verrichten op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was door een gat in een leiding biogas vrijgekomen. Dit biogas ontstaat bij vergisting van grondstoffen en bevat voornamelijk methaangas.

Aanvankelijk kwam de brandweer met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. Ook werd de Adviseur Gevaarlijke Stoffen opgeroepen. Volgens de brandweer en VRZ werden buiten het bedrijf verhoogde concentraties biogas gemeten. Omdat het gas duidelijk ruikbaar was werden omliggende bedrijven gewaarschuwd en geadviseerd deuren, ramen en ventilatiesystemen gesloten te houden.

GRIP 1

Kort voor middernacht is opgeschaald naar GRIP 1. Om de onderlinge communcatie te ondersteunen werd een zogeheten Commando Plaats Incident (CoPi) geinstalleerd. Hier komt alle informatie van de operationeel leidinggevenden samen en richt men zich op de bestrijding van het incident en effectengebied, aldus de VRZ.

Om af te kunnen fakkelen heeft de brandweer een omleiding aangelegd. Dat gebeurde nadat de brandweer met een gaspakkenteam van dichtbij de lekkage hadden onderzocht. Het affakelen was goed zichtbaar in de omgeving.

Foto: © HV Zeeland 


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.
Woensdrecht Reimerswaal

Woensdrecht totaal verrast door plan vakantievluchten: 'Een hersenspinsel'

22 februari, 2024

Burgemeester Adriaansen was totaal verrast toen hij dinsdag een bericht las, waarin hoogleraar Joris Melkert en ANVR-topman Frank Oostdam een pleidooi hielden voor burgervluchten in zijn gemeente: "Een hersenspinsel."

James Malikey naar De Vroone
Kapelle Kapelle Cultureel

Winnaar Belgium's Got Talent naar Kapelle

22 februari, 2024

Van Oostende tot in Los Angeles is de naam Malikey al een tijd niet meer onbekend. James speelt piano over de hele wereld. Iets waarmee hij op vierjarige leeftijd begon. Negentien jaar later speelt de Belgische pianist, componist en singer-songwriter filmische muziek met een beeld-, en lichtshow in De Vroone.

Jan de Jager.
SGP Reimerswaal

SGP'er Jan de Jager (43) volgt Tonnie Bliek op in raad Reimerswaal

22 februari, 2024

Tonnie Bliek stopt als raadslid vanwege zijn werk als ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. De zetelwisseling volgt later dit voorjaar.

Stoomtrein Goes-Borsele
Bevelanden Goes

Open Dag Stoomtrein Goes-Borsele

22 februari, 2024

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ruim 50 jaar voor de instandhouding van oude stoomlocomotieven en de spoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke. Zowel de treinen als de lijn zijn eigendom van Stcichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Zaterdag 2 maart organiseert het museumspoorwegbedrijf een open dag in Goes en Hoedekenskerke.

foto ter illustratie
Borsele ammoniaktransport

BORSELE VREEST AMMONIAKTRANSPORTEN

22 februari, 2024

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Werldaamheden aan het Zeeuwse spoor, in december 2023: een machine herstelt de verzakkingen.
Spoor ProRail

Kritiek Herselman op Prorail na 'gebrekkige communicatie' spoorverzakking

20 februari, 2024

De Kapelse wethouder Jon Herselman is blij met de inmiddels uitgebreide uitleg op de website van ProRail, maar noemt deze wel "achteraf en veel te laat."

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

brand op de A58 zorgt voor file
112 nieuws A58

A58 bij 's-Heer Arendskerke gesloten vanwege autobrand

19 februari, 2024

Hulpdiensten zijn maandag aan het begin van de avond in actie moeten komen na melding van een autobrand op de A58 bij 's-Heer Arendskerke. Een personenauto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.