Lekkages biogas bij frietfabriek
Lekkages biogas bij frietfabriek

Lekkages biogas bij frietfabriek

23 mei, 2023

Van onze redactie

KRUININGEN - De brandweer heeft maandagavond metingen verricht in het stationsgebied van Kruiningen nadat bij een frietfabriek aan de Stationsweg biogas ontsnapt was als gevolg van lekkages. 

Omstreeks 22.20 uur werd de brandweer opgeroepen naar het bedrijf Lamb Weston te komen en metingen te verrichten op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was door een gat in een leiding biogas vrijgekomen. Dit biogas ontstaat bij vergisting van grondstoffen en bevat voornamelijk methaangas.

Aanvankelijk kwam de brandweer met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. Ook werd de Adviseur Gevaarlijke Stoffen opgeroepen. Volgens de brandweer en VRZ werden buiten het bedrijf verhoogde concentraties biogas gemeten. Omdat het gas duidelijk ruikbaar was werden omliggende bedrijven gewaarschuwd en geadviseerd deuren, ramen en ventilatiesystemen gesloten te houden.

GRIP 1

Kort voor middernacht is opgeschaald naar GRIP 1. Om de onderlinge communcatie te ondersteunen werd een zogeheten Commando Plaats Incident (CoPi) geinstalleerd. Hier komt alle informatie van de operationeel leidinggevenden samen en richt men zich op de bestrijding van het incident en effectengebied, aldus de VRZ.

Om af te kunnen fakkelen heeft de brandweer een omleiding aangelegd. Dat gebeurde nadat de brandweer met een gaspakkenteam van dichtbij de lekkage hadden onderzocht. Het affakelen was goed zichtbaar in de omgeving.

Foto: © HV Zeeland 


Deel dit artikel


Lees ook

file bij de Westerscheldetunnel
112 nieuws Borsele

OPONTHOUD DOOR GESTRANDE VRACHTWAGEN

9 juni, 2023

Een gestrande vrachtwagen heeft vrijdag in de ochtendspits gezorgd voor veel oponthoud bij en rondom de Westerscheldetunnel.

burgemeester Van Egmond en Jansen op de Haar met overeenkomst
112 nieuws Reimerswaal

HEEL ZEELAND AANGESLOTEN BIJ MELD MISDAAD ANONIEM

8 juni, 2023

Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen Meld Misdaad Anoniem (M.) en de Zeeuwse gemeente Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland is heel de provincie vertegenwoordig in de strijd tegen criminaliteit en misdaad.

spoorwegovergang
Goes ;s-Heer Arendskerke

TREINVERKEER TUSSEN GOES EN MIDDELBURG HERVAT

8 juni, 2023

Een botsing tussen een trein en een vrachtwagen heeft donderdagmiddag het treinverkeer tussen Goes en Middelburg stilgelegd. Van 16.00 uur tot 18.45 uur reden er geen treinen.

Ira von Harras voorzitter Podium 't Beest
Goes muziek

IRA VON HARRAS NIEUWE VOORZITTER PODIUM 'T BEEST

7 juni, 2023

Ira von Harras is met ingang van 1 juni de nieuwe bestuursvoorzitter van het Goese cultuurpodium 't Beest. Von Harras, in het dagelijks leven directeur van de Zeeuwse Milieufederatie, heeft een lange geschiedenis met het podium aan de Beestenmarkt.

Grote of Maria Magdalenakerk Goes
Goes Grote of Maria Magdalenakerk

ZOMERCONCERTEN OP CARILLON GROTE OF MARIA MAGDALENAKERK

7 juni, 2023

De hele maand juni wordt een reeks zomerconcerten gehouden waarbij stadsbeiaardier Rien Donkersloot en gastbeiaardiers het carillon bespelen van de Grote of Maria Magdalenakerk.

waakzaam & dienstbaar politie
112 nieuws Reimerswaal

MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN TREINSTATION

6 juni, 2023

Agenten hebben dinsdagmiddag een man aangehouden bij het station Kruiningen-Yerseke nadat hij volgens getuigen een ruit vernield had.

waakzaam en dienstbaar
112 nieuws Kapelle

17-JARIGE VALT DOOR DE MAND BIJ VERKEERSCONTROLE

5 juni, 2023

Bij een verkeerscontrole ter hoogte van de Vierwegen bij Kapelle heeft de politie zondag op maandag een 17-jarige betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

vernielde gymattributen
Kapelle vandalisme

WARE RAVAGE DOOR VANDALEN IN KAPELLE

3 juni, 2023

De schade loopt in de tienduizenden euros; kapotte ruiten, compleet vernielde gymtoestellen, poging tot brandstichting en waterschade. Dat is de voorlopige balans die is opgemaakt van de schade die de afgelopen tijd is aangericht in gymzaal Molenvaete in de gemeente Kapelle.