Lintjes voor vertrekkende raadsleden in Borsele, Goes, Reimerswaal, en Noord-Beveland
Lintjes voor vertrekkende raadsleden in Borsele, Goes, Reimerswaal, en Noord-Beveland

Lintjes voor vertrekkende raadsleden in Borsele, Goes, Reimerswaal, en Noord-Beveland

30 maart, 2022

Van onze redactie

HEINKESZAND / GOES / KRUININGEN / WISSENKERKE - Na Kapelle hebben ook Borsele, Goes, Reimerswaal en Noord-Beveland deze week afscheid genomen van vertrekkende gemeenteraadsleden. Degenen met een lange staat van dienst -mininaal twaalf jaar- kregen een lintje. In totaal zes raadsleden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Door: Han Verbeem en Peter van den Assem

Noord-Beveland: Arnold de Bruine (SGP)

In Noord-Beveland is Arnold de Bruine (SGP) uit Kortgene maandagavond onderscheiden voor zijn jarenlange inzet in de gemeenteraad. "Een erg betrokken en bevlogen raadslid, soms kritisch en altijd eerlijk", sprak burgemeester Loes Meeuwisse tijdens de afscheidsraad. "Hij heeft zich gedurende lange tijd ingezet voor de samenleving en mag gezien worden als voorbeeld van goed burgerschap."

foto: Vertrekkend raadslid Arnold de Bruine en burgemeester Loes Meeuwisse (© gemeente Noord-Beveland)

Reimerswaal: Thea Laban-Mos (VVD)

Thea Laban-Mos uit Yerseke was sinds 2010 raadslid, aanvankelijk voor Leefbaar Reimerswaal en later voor de VVD. Burgemeester José van Egmond noemde haar sterke sociale inzet en haar bevlogenheid. Ook na het raadslidmaatschap blijft er werk aan de winkel: Laban zet zich in voor de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Haar echtgenoot mocht Thea de medaille, behorend bij de onderscheiding, opspelden.

foto: Thea Laban-Mos (© Streekomroep De Bevelanden)

Reimerswaal: Rien Bruinooge (SGP)

De tijd is voor Rien Bruinooge (SGP) uit Kruiningen heel snel verstreken, sprak hij in zijn dankwoord, en de veertien jaar dat hij in de Reimerswaalse raad zat zijn omgevlogen. Hij staat bekend als een gedegen politicus met kennis van zaken van de complexe dossiers in het sociaal domein. Toch heeft hij vanwege de drukke baan het raadslidmaatschap moeten opgeven. De onderscheiding is hem door zijn echtgenote opgespeld.

foto: Rien Bruinooge (© Streekomroep De Bevelanden)

Reimerswaal: Jan Nagelkerke (CDA)

Jan Nagelkerke (CDA) uit Rilland was 24 jaar raadslid in zes raadsperiodes sinds 1990. Het lintje kwam voor hem als een verrassing. "Eigenlijk had ik die volgend jaar pas verwacht", moet hij toegeven. Als één van de langstzittende raadsleden heeft hij zich jarenlang met volle kracht ingezet maar nu is het tijd om wat rustiger aan te doen. Zijn vrouw speldde hem de medaille op.

foto: Jan Nagelkerke (© Streekomroep De Bevelanden)

Ook nam de raad afscheid van Barbara van den Boogaerdt-Verploegh Chassé (CU) uit Kruiningen. Deze kon dinsdagavond niet bij de afscheidsraad in Kapelle aanwezig zijn, vanwege haar ziekte. 

Borsele: Ingrid Brilleman (PvdA)

Het Borselse PvdA-raadslid Ingrid Brilleman nam dinsdagavond afscheid. Ze heeft veertien jaar in de gemeenteraad gezeten en kreeg van burgemeester Gerben Dijksterhuis een koninklijke onderscheiding opgespeld. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Verder namen ook Paul Bruijns (Lokale Partij Borsele), Ton Oosthoek (CDA), Margriet Koeleman (CDA) en Henk van Hartingsveldt (SGP/CU) afscheid van de Borselse raad.

foto: Ingrid Brilleman spreek de gemeenteraad voor de laatste keer toe (© Streekomroep De Bevelanden)

Goes: Pieter Romijn (D66)

Ook het Goese gemeenteraadslid Pieter Romijn heeft de raad dinsdagavond verlaten met een koninklijke onderscheiding. Romijn is inmiddels achttien jaar actief voor D66 en heeft de afgelopen acht jaar voor de partij in de gemeenteraad gezeten.

foto: Pieter Romijn met koninklijke onderscheiding (© Gemeente Goes)

Luister hieronder naar het interview met mw. Ingrid Brilleman (PvdA - Borsele) en/of bekijk het afscheid van de Reimerswaalse raadsleden


https://youtu.be/_o4fEYko_lo


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.