Overleg gemeente en waterschap over fietspad zit muurvast: Reimerswaalse raad wil ultieme poging
Overleg gemeente en waterschap over fietspad zit muurvast: Reimerswaalse raad wil ultieme poging

Overleg gemeente en waterschap over fietspad zit muurvast: Reimerswaalse raad wil ultieme poging

2 november, 2021

Van onze redactie

KRUININGEN / VLAKE - Het overleg tussen de gemeente Reimerswaal en waterschap Scheldestromen, over het fietsverkeer bij de Kanaalweg bij Vlake, heeft niets opgeleverd. Volgens wethouder Maarten Both gaat het waterschap niet akkoord met de aanleg van een nieuw fietspad op de dijk. Toch wil raadslid Andries Jumelet dat het college in gesprek blijft.

door: Han Verbeem

Het is een onmogelijke situatie voor Wilma Nelis, die al veertig jaar langs de Kanaalweg bij Vlake woont. Sinds enkele maanden kunnen zij en haar man niet meer per fiets hun huis bereiken. Fietsen langs de Kanaalweg is levensgevaarlijk sinds de weg is omgevormd tot autoweg. De weg en de dijk zijn eigendom van het waterschap maar die willen niet meewerken aan een oplossing, zegt Both.

 

Helft betalen voor nieuwe weg

"De aanleg van een nieuwe weg kost tienduizend euro. De weg is weliswaar geen eigendom van de gemeente maar het zijn wél onze inwoners. Daarom zijn we bereid de helft van de kosten op ons te nemen. Maar dan nog wil het waterschap niet meewerken", zegt de wethouder.

 

Ultieme poging

De gemeenteraad geeft zich echter niet gewonnen. Een motie van de ChristenUnie, die het Reimerswaalse college oproept tot een ultieme gesprekspoging, kan rekenen op een raadsmeerderheid. Ook al ziet wethouder Both geen heil in verder overleg. De fracties van PvdA en CDA willen hoe dan ook een oplossing bereiken, en voeren een lobby bij hun partijgenoten in het waterschapsbestuur. Ook de SGP wil in gesprek blijven en steunt de motie van de ChristenUnie.

 

Hopen op snelle oplossing

Voor Wilma Nelis is het voorlopig nog afwachten geblazen: zij moet noodgedwongen met haar fiets de weg én de aangrenzende Kanaaldijk oversteken, om een achterliggend pad te bereiken. Ze is als toehoorder bij de raadsbijeenkomst aanwezig en heeft ook vooraf de raadsleden toegesproken. "Ik hoop dat er snel een oplossing komt", verzucht ze. "Dit is voor mij en mijn familie niet te doen."

Foto: Andries Jumelet en Wilma Nelis bij de gevaarlijke fietsoversteek aan de Kanaalweg bij Vlake.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.