DSC03882
DSC03882

Stakende Stemmen bracht René weer even 'thuis'

26 september, 2021

Van onze redactie

GOES - Geplaagd door oponthoud onderweg kwam hij met enige vertraging aan, geflankeerd door twee illustrators, bij de Goesse boekhandel waar hij die middag zijn boek 'Stakende Stemmen' signeert; René Verhulst. De man die tot vier jaar geleden nog burgemeester was van Goes, thans van de gemeente Ede, was weer even terug om zijn boek 'Stakende Stemmen' aan de man te brengen en te signeren. Stakende Stemmen Wie de betekenis ervan opzoekt komt al snel terecht in de wereld van overheden. Stakende stemmen is een situatie waarbij een stemuitslag onbeslist is, er zijn evenveel voor-, als tegenstemmen. Om toch tot een uitslag te komen kan de stem van een voorzitter doorslaggevend zijn, bijvoorbeeld in een college van burgemeester en wethouders. En daar gaat het boekwerk van Verhulst over. 'Stakende Stemmen' gaat over een digitaal platform voor kritische bewoners die onrecht aan de kaak stellen. De naam van het platform 'EdeCity'. Steevast zetten de vier redacteuren de overheid weg als ondoorzichtig en onbetrouwbaar. Tijdens de vergaderingen die digitaal gehouden worden vanwege coronamaatregelen lopen de gemoederen soms hoog op. Twintig verhalen 'Stakende Stemmen' is een bundel met twintig verhalen. De verhalen zijn ironisch en schetsen een goed beeld van het gebruik van de sociale media en de communicatie tussen overheden en inwoners van een gemeente. De verhalen zouden zich in willekeurig iedere Nederlandse gemeente kunnen afspelen. René Verhulst De auteur van het boek is voor veel Goesenaren geen onbekende. In het najaar van 2010 aanvaardde de in Kapelle geboren Verhulst het burgemeesterschap van de gemeente Goes. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn voorganger Dick van der Zaag. In september 2017 werd hij aangesteld als burgemeester van de gemeente Ede in Gelderland.'Dat de Goesenaren hem nog niet vergeten zijn bleek zaterdag tijdens de signeersessie bij Boekhandel Paard van Troje. Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om de oud-burgemeester weer even de hand te drukken en een gesprek met hem aan te gaan. 'Stakende Stemmen' is niet het eerste boek van Verhulst. In 2000 publiceerde hij het boek 'Achterkant Stadhuis' over de Utrechtse gemeentepolitiek. Dit boek werd zo'n succes dat er een aantal vervolgdelen verschenen. In 2013 publiceerde René Verhulst samen met illustrator Danker Jan Oreel het stripboek 'de banneling van Tobago'. Foto's: Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.