Terrassen Grote Markt Goes mogen permanent uitgebreid worden
Terrassen Grote Markt Goes mogen permanent uitgebreid worden

Terrassen Grote Markt Goes mogen permanent uitgebreid worden

25 februari, 2022

Van onze redactie

GOES – Horecabedrijven op de Grote Markt in Goes mogen – waar mogelijk - permanent hun terrassen uitbreiden. Het dagelijkse gemeentebestuur heeft daarvoor groen licht gegeven. De verruiming gaat volgende week dinsdag in.

De extra terrasruimte mag gebruikt worden in de periode 1 maart tot 1 november. De afgelopen twee jaar is de nodige ervaring opgedaan met tijdelijke verruiming van de terrassen. Vanwege de coronamaatregelen (anderhalve meter) wilden horecaondernemers die extra ruimte graag hebben. Op basis van de ervaringen is een nieuwe terrasindeling voor de Grote Markt gemaakt, om te voorkomen dat het een rommeltje wordt op het plein.

Fietsen

Omdat grotere terrassen prima passen in de plannen die de gemeente heeft met de binnenstad, is gekeken naar de mogelijkheid om de terrassen op de Grote Markt permanent te verruimen. Dat had wat voeten in de aarde, omdat aan grotere terrassen ook zeker nadelen kleven. Onder meer een grote hoeveelheid fietsen die de afgelopen twee jaar lukraak tussen de terrassen werd geparkeerd. Hulpdiensten konden daardoor meerdere keren niet of nauwelijks op de plaats van bestemming komen: de Veiligheidsregio Zeeland drong aan op meer ruimte voor ambulances, brandweer en politie.

Weekmarkt

Niet alleen voor de horeca ook voor de weekmarkt op dinsdag werd vanwege de coronamaatregelen extra ruimte gecreëerd. De horecabedrijven mogen daarom ook met de nieuwe regelgeving op die dag hun extra terrasruimte niet gebruiken. Voor de ondernemers aan de oostzijde (dat is de lange kant, waar onder meer De Landbouw is gevestigd) gold en geldt bovendien dat hun verruimde terras er niet mag staan tijdens de zaterdagmarkt. Ook tijdens evenementen op de Grote markt mag de extra terrasruimte niet gebruikt worden.

Uit het zicht

De afgelopen twee jaar werden op beide marktdagen meubilair en parasols op de plek van de extra terrassen opgeslagen. Dat gaf een rommelig beeld. Met de nieuwe regeling mag dat niet meer. De gemeente wil die spullen uit het zicht hebben op het  moment dat de extra terrasruimte niet kan/mag worden opgebouwd. Verder moeten de ondernemers dezelfde parasols gaan gebruiken. De gemeente gaat ook met horecaondernemers buiten de Grote Markt kijken of permanente verruiming van hun terrassen mogelijk is.

Foto: Pixabay


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.