09-19GGD_Social_09-14GGD_Social_Facebook_Instagram
09-19GGD_Social_09-14GGD_Social_Facebook_Instagram

Vaccinatieronde herhaalprik tegen corona op stoom in Zeeland

6 oktober, 2022

Van onze redactie

GOES - GGD Zeeland zet momenteel zo’n 3.000 herhaalprikken per dag. Het regionale callcenter helpt dagelijks zo’n 300 Zeeuwse 60-plussers aan een vaccinatieafspraak op één van de priklocaties in de regio, of aan een antwoord op een andere vraag. Maandag 3 oktober openden de deuren van tweede priklocatie in hartje Middelburg. Daarmee zijn Zeeuwen nu op 7 locaties welkom voor hun herhaalprik tegen corona.

Twee weken geleden is GGD Zeeland gestart met het prikken van Zeeuwse 60-plussers. Inmiddels zijn ruim 20.000 herhaalprikken tegen corona gezet. Naar verwachting lopen de coronabesmettingen op. De herhaalprik pept de afweer op waardoor men minder ziek wordt.

Levendige sfeer op de priklocaties

Op de priklocaties is het het ene moment wat drukker dan het andere moment. Zo moeten mensen ’s ochtends wat langer op hun prik wachten dan rond lunchtijd. Omdat het prikken op afspraak gaat, voorkomen we dat lang moet worden gewacht. Zo maken we een prik halen een efficiënt en prettige ervaring.

Op maandag 3 oktober openden de deuren van een tweede priklocatie in Middelburg. In de foyer van de Stadsschouwburg kunnen Zeeuwen op afspraak op maandagen en dinsdagen van 09:00 tot 17:00 uur terecht voor een coronaprik.

In samenwerking met Cederhof en de huisartsen van de Gemeente Kapelle zijn zorgmedewerkers en minder mobiele omwonende 80-plussers op één dag gevaccineerd. 

Zeeuwen weten call center GGD Zeeland goed te vinden

Ook bij GGD Zeeland kunnen nu alle 60+ inwoners terecht voor het maken van de vaccinatieafspraak en het stellen van vragen. Door de lange wachttijden bij de landelijke vaccinatieafsprakenlijn is het regionale call center van GGD met de ruime openingstijden (maandag t/m vrijdag, van 08:00 tot 20:00 uur) een aantrekkelijk alternatief. Onze professionals zijn van ‘hier’, kennen de regio en hebben veelal een medische achtergrond. Bellers waarderen dit laagdrempelige contact. 

Het besmettingsseizoen is begonnen

De besmettingen lopen weer op. Ook in Zeeland. Dit is in lijn met het landelijke beeld. Ook zien we voor het eerst sinds de zomerpiek van twee maanden geleden een stijging in het aantal bezette COVID-bedden. En in de verpleeghuizen zijn weer de eerste besmettingen onder bewoners vastgesteld. Kortom: de cijfers laten zien dat we langzaam het besmettingsseizoen zijn ingegaan. GGD Zeeland monitort de besmettingsgraad en houdt vinger aan de pols.

Luister hieronder naar het interview wat Ad Vermeer had met Ilona Schinkelshoek van de GGD

Foto: Pixabay


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl