Zeeland viert Coming Out dag
Zeeland viert Coming Out dag

Zeeland viert Coming Out dag

2 oktober, 2021

Van onze redactie

GOES - 11 oktober is het Internationale Coming Out dag. Op deze dag staat de wereld stil bij de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit: je mag zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. Op deze dag organiseren Anti Discriminatie Bureau Zeeland en LHBT Netwerk Zeeland een inspirerend middagprogramma én een feestelijk avondprogramma bij Podium ’t Beest in Goes. Iedereen die geïnteresseerd is, kan deze dag bijwonen. Aanmelden is verplicht.  Ellie Lust Het interactieve middagprogramma start om 13.30 uur en staat met name in het teken van informatievoorziening en deskundigheidsbevordering over de zelfacceptatie van LHBTI’ers en het netwerk om hen heen. Niemand minder dan Ellie Lust geeft een college tour en beantwoordt vragen uit het publiek. Daarnaast worden verschillende casussen besproken en krijgen aanwezigen meer inzicht in vraagstukken die bijdragen aan het inclusiever maken van de samenleving voor LHBTI's. Het middagprogramma wordt rond 16.30 uur afgesloten. BOYS WON’T BE BOYS Het feestelijke avondprogramma start om 17.30 met buffet of om 19.00 uur zonder buffet. Op het programma staat een prachtige theatervoorstelling van Jeugd Theaterschool Zeeland en indrukwekkende performances van Jorrit de Vries en Rikkert van Huisstede van de theatergroep BOYS WON’T BE BOYS over gender, mannelijkheid en emancipatie. Ook onderdeel van de avond is een lipsync en een Q&A sessie met dragqueens Hoax Lebeau en Heisa Jynx. Zeeuwse Parel Aan het eind van de avond wordt door LHBT Netwerk Zeeland de Zeeuwse Parel uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich de afgelopen twee jaar heeft ingezet om de acceptatie van seksuele diversiteit in Zeeland te bevorderen. De afgelopen periode kon men genomineerden aandragen. De juryvoorzitter is dit jaar de President-Directeur van DOW Benelux, Anton van Beek. Aanmelden 11 oktober 2021 De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen: gemeenten, (welzijns)organisaties, vrijwilligers, scholen en burgers. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via Meld je nu aan voor Coming Out dag 2021! | ADB Zeeland. Coming Out dag Op Coming Out dag wordt op veel plaatsen door gemeenten of organisaties de regenboogvlag gehesen. Hiermee geven zij aan dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de vlag wordt een zichtbare boodschap af gegeven aan alle werknemers, burgers en organisaties om open te staan voor seksuele- en genderdiversiteit. De avond is een initiatief van ADB Zeeland en LHBT Netwerk Zeeland en wordt mogelijk gemaakt door de Krijger Zuiderwijkstichting en de subsidie van de Regenbooggemeenten Goes en Middelburg. Foto: Pixabay

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.