Zes onderscheidingen in Reimerswaal, lintjes voor echtpaar Puik-van Stel
Zes onderscheidingen in Reimerswaal, lintjes voor echtpaar Puik-van Stel

Zes onderscheidingen in Reimerswaal, lintjes voor echtpaar Puik-van Stel

26 april, 2022

Van onze redactie

RILLAND - In de gemeente Reimerswaal zijn vandaag zes inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met een feestelijke bus zijn de gedecoreerden vanaf huis opgehaald en naar het Dorpshuis in Rilland gebracht. Daar was in het bijzijn van familie en overige genodigden de officiële uitreiking van de koninklijke onderscheidingen. Onder de zes is één echtpaar: Sander en Helma Puik-Van Stel kregen elk een lintje voor hun grote verdiensten.

door: Han Verbeem

Vanaf kwart voor negen ’s morgens reed de bus langs de diverse dorpen, om uiteindelijk rond half elf bij het Dorpshuis te eindigen. Voor de meesten was het een verrassing, hoewel een enkeling al een vermoeden had wat ze te wachten stond. Het is immers Lintjesregen, de dag voor Koningsdag, en dan staat burgemeester José van Egmond natuurlijk niet zómaar met een touringcar voor de deur.

Leny Van Raaijen-Veerhoek

Leny Van Raaijen-Veerhoek uit Rilland zet zich al jaren in als mantelzorger. “Zowel voor mensen in haar straat en via Zorggroep Ter Weel, maar ook voor alleenstaande mensen in haar woonplaats of mensen die het financieel moeilijk hebben is zij van grote steun.” Ze betekent tot op heden nog veel voor leden van de gemeenschap van arbeidsmigranten in Reimerswaal. Daarnaast heeft ze 8 jaar vrijwilligerswerk gedaan voor de gymnastiekvereniging en de jeugdvereniging in Rilland.

Sander en Helma Puik-van Stel

Sander Puik uit Rilland is “een betrokken diaken en manusje van alles bij de Vrije Evangelische Gemeente Bath”, merkte de burgemeester op. Ook is hij actief vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging V.V. Rillandia.  Zijn echtgenote Helma Puik-van Stel is de vaste organiste in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente Bath. “Maar daarnaast is ze ook vrijwilliger in de bibliotheekvestiging in Rilland en gastvrouw in het ADRZ in Goes.”

Andries den Hollander

Andries den Hollander uit Hansweert is al 50 jaar kerkelijke ontvanger en administrateur van de Protestantse Gemeente Hansweert-Schore. “Daarnaast haalt hij ook al ruim 40 jaar oud papier op voor de kerk en verzorgt hij de distributie van het Kerkelijk leven”, aldus Van Egmond. Ook is hij al jaren scheidsrechter bij voetbalvereniging De Hansweertse Boys.

Piet Huissen

Piet Huissen uit Krabbendijke is als vrijwilliger zeer actief geweest voor het Rode Kruis, Lotus en Sanquin. “Dankzij hem hebben velen hun EHBO-diploma kunnen behalen”, merkte de burgemeester op. Momenteel is kandidaat chauffeur van de buurtbus en werkt hij nieuwe chauffeurs in.

Adrie Molendijk

Adrie Molendijk uit Krabbendijke zet zich al jaren in voor de IJs en Skeelervereniging in Krabbendijke. “Hij is bestuurslid en organiseert mede evenementen, beheert de kantine en voert onderhoud uit aan het clubgebouw.“

Foto: vlnr. Leny van Raaijen-Veerhoek, Sander en Helma Puik-van Stel, burgemeester José van Egmond, Adrie Molendijk, Piet Huissen en Andries den Hollander (© Streekomroep de Bevelanden)

Luister hieronder naar interviews door Han Verbeem met Andries den Hollander, burgemeester José van Egmond en het echtpaar Sander en Helma Puik-Van Stel.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.