Advertentie
Advertentie

Cultuur

graffiti is belangrijk in de Hiphop-cultuur

Hiphop Themadag in De Vroone

19 september, 2023

In de jaren 70 ontwikkelde zich in de wijk The Bronx in New York een urban beweging die uit zou groeien tot een wereldwijd begrip. Hiphop werd een lifestyle met eigen muziek, kleding, kunst en meer. Zaterdag 7 oktober wordt in De Vroone in Kapelle een hiphop themamiddag gehouden met medewerking van Max Music.

schilderklas

Goes zoekt kandidaten voor Culturele Prijs

17 september, 2023

De gemeente Goes zoekt kandidaten voor de Culturele Prijs. Inwoners kunnen tot 25 september een persoon of organisatie voordragen om in aanmerking te komen voor deze prijs.

ASB, de landelijke brassband van het Leger des Heils
Goes Leger des Heils

Nationaal orkest Leger des Heils komt naar Goes

14 september, 2023

Zaterdag 23 september komt het nationaal orkest van het Leger des Heils naar Goes voor een aantal concerten. De Amsterdam Staff Band is de nationale brassband van het Leger des Heils.

Levien de Putter
Borsele Baarland

Lezing: Het Bevelandse Landschap

12 september, 2023

Dat het landschap verandert is van alle tijden en het vertelt daarmee de geschiedenis van onze samenleving. De steden en dorpen hebben soms hun rustieke karakter verloren of dreigen die te verliezen. De veranderingen gaan steeds sneller en zijn het gevolg van de maatschappelijke ontwikkelingen en daarmee samenhangende keuzes van bestuurders.

De toren met de spits er nog op.
's-Gravenpolder torenspits

HERPLAATSING TORENSPITS LAAT NOG EVEN OP ZICH WACHTEN

12 september, 2023

Het duurt nog even voor de torenspits van de Maartenskerk in ’s-Gravenpolder opnieuw geplaatst kan worden. De schade aan de spits blijkt groter dan oorspronkelijk verwacht. Wethouder Kees Weststrate hoopt dat het dak van de kerktoren er nog net voor het einde van dit jaar weer op staat.

Wim Daniëls
cultuur Kapelle

Wim Daniëls naar De Vroone met theatercollege 'Filosofietsen'

12 september, 2023

Filosofietsen. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van Wim Daniëls. Het is een theatercollege, waarin de geschiedenis en ontwikkeling van de fiets centraal staan.

Zeeuwse Lijn viert feest: 150 jaar verbonden met Brabant
trein geschiedenis

Zeeuwse Lijn viert feest: 150 jaar verbonden met Brabant

9 september, 2023

Een feestelijke trein met genodigden -gemeentebestuurders en treinliefhebber- vertrok vrijdag van Roosendaal naar de eindbestemming in Vlissingen.

Verslaggever Han Verbeem met de obligatie en de kwitantie voor de hem uitbetaalde rente.
Middelburg erfgoed

Verslaggever vindt obligatie uit 1820 én incasseert rente

6 september, 2023

De meeste van deze effecten zijn inmiddels verloren gegaan. Zo ook bij de gemeente Middelburg. Toch wist deze verslaggever van Streekomroep De Bevelanden een exemplaar uit 1820 te bemachtigen. Op het stadskantoor is deze week de rente uitgekeerd.

Jan van Wijk, tijdens de boekpresentatie.
religie

Duizendmaal Maria: uitspraken over Onze Lieve Vrouw in boek gebracht

4 september, 2023

De katholieke schrijver Jan van Wijk heeft zijn nieuwste boek uitgebracht: Duizendmaal Maria. De bundel omvat de uiteenlopende betekenissen die Maria heeft voor gelovigen: troosteres, heler, steun en toeverlaat. De opbrengst komt ten goede van comité Pro Maria van het bisdom Breda/Zeeland, voor de bedevaart naar Beauraing. Deze begint volgende week.

tweehonderd jaar geleden kwamen Van Lennep & Van Hogendorp met een koets in Goes
Bevelanden Goes

In de schoenen van Jacob van Lennep

23 augustus, 2023

Menigeen keek verwonderd woensdagmiddag toen een koets, getrokken door twee paarden, via de Ganzenpoort richting de Grote Markt in Goes trok. In de koets zaten Jacob van Lennep, Dirk van Hogendorp en waarnemend burgemeester Marcel Fränzel. Even leek het of de tijd 200 jaar geleden was stil komen te staan.