Advertentie
Advertentie

Cultuur

de minitreinen in Hoedekenskerke mogen weer rijden

Seinen op groen voor minitreinen Hoedekenskerke

23 maart, 2024

Een jaar nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uit oogpunt van veiligheid de minitreinen in Hoedekenskerke stop zette staan de seinen weer op groen. Vanaf komend Paasweekend mogen jong en oud weer een ritje maken op het spoortraject.

Chabotten in Goes

Boekenweek 2024: familie Chabot op tournee in Goes

19 maart, 2024

Ze waren al vaak gevraagd voor een gezamenlijk project maar telkens werden dergelijke verzoeken van de hand gewezen. Voor de 89e editie van de Boekenweek maakte de familie Chabot een uitzondering. Samen schreven ze het boekenweekgeschenk 'Gezinsverpakking'.

Saskia Maaskant en Jan-Willem Hament bij de presentatie van 'Zeeuwminnetje'
Goes cultuur

89e Boekenweek van start met uitgave van 'Zeeuwminnetje'

16 maart, 2024

De 89e Boekenweek is zaterdag van start gegaan. Het thema van de 2024-editie is: 'Bij ons in de familie'. De Boekenweek kent ook in Zeeland verschillende activiteiten. In Goes werd het boek 'Zeeuwminnetje' ten doop gehouden.

Yent & De Boek met hun kinderboekendebuut 'Hubbelbubbelprik'
Goes De Koperen Tuin

Hubbelbubbelprik-tour doet Goes aan

13 maart, 2024

Yentl Schieman en Christine de Boer zijn voornamelijk bekend als het cabaretduo Yentl en De Boer. Van volwassenpret op de planken in het theater naar kindervermaak in de boekhandel. Het duo bracht eind november 2023 het muzikale kinderboek ‘Hubbelbubbelprik’ uit.

wisselexpositie 'Beyond Black & White'
Goes cultuur

Wisselexpositie ‘Beyond Black & White’ geopend

13 maart, 2024

Directeur Wilco Blaak van Historisch Museum de Bevelanden en auteur Ad Beenhakker openden woensdagmiddag in het museum aan de Singelstraat in Goes een nieuwe wisselexpositie. ‘Beyond Black & White’ laat werken zien van de in 1887 geboren kunstenaar Johan Melse uit Goes. Landschappen, dorpsgezichten maar ook houtsneden.

Culturele Agenda t/m dinsdag 19-03-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m dinsdag 19-03-2024

11 maart, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Murat Isik
Goes Bibliotheek Oosterschelde

Murat Isik bezoekt bibliotheek Goes tijdens Boekenweek

11 maart, 2024

De 89e Boekenweek gaat zaterdag 16 maart van start. Het thema is 'Bij ons in de familie'. Tijdens de Boekenweek worden diverse activiteiten georganiseerd. Bibliotheek Oosterschelde en Boekhandel De Koperen Tuin ontvangen 24 maart auteur Murat Isik.

‘YOUNG ADULT’ CENTRAAL TIJDENS EERSTE BOOKTOK EVENT GOES
Goes BookTok

‘YOUNG ADULT’ CENTRAAL TIJDENS EERSTE BOOKTOK EVENT GOES

9 maart, 2024

Bijna honderd mensen zijn vrijdag op het eerste BookTok evenement in Goes afgekomen. Bibliotheek Goes en boekwinkel De Koperen Tuin hadden een avondvullend programma georganiseerd.

popkoor Seaside Rendez-Vous in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Popkoor Seaside Rendez-Vous laat zich van haar beste kant zien en horen

3 maart, 2024

Drie jaar hebben de leden van het Zeeuwse Popkoor Seaside Rendez-Vous geoefend op het repertoire van hun jongste show 'That's Life'. Het resultaat een kleurrijke show met meer dan alleen welbekende popklassiekers.

Frans Dingemanse
Bevelanden Goes

De geschiedenis van het Zeeuwse Paeremes

2 maart, 2024

Benieuwd naar de geschiedenis van het Zeeuwse Paeremes? Heemkundige Kring De Bevelanden houdt een lezing over de Zeeuwse mesheften door Frans Dingemanse.