Advertentie
Advertentie

Educatie

judo, een fascinerende sport met verborgen levenslessen

Judo op school, leerlingen werken respectvol samen

29 augustus, 2023

Schooljudo en de basisscholen in 't Saamdeel in Kapelle hebben een subsidieverzoek ingediend bij de gemeente. Schooljudo ontwikkeld lesmethodes gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen in het primair onderwijs. Schooljudo geeft handvaten om met de klas en de school op een vernieuwende manier te werken aan essentiële thema's.

Margreet Wabeke van openbare basisschool 't Honk.

Logopedisten screenen Kapelse leerlingen

28 augustus, 2023

Het is belangrijk om er vroeg bij te zijn, benadrukt directeur Margreet Wabeke, van basisschool t Honk. Want spraakproblemen kunnen uiteindelijk leiden tot lees- en leerachterstanden.

de gewone wesp
Bevelanden wespentelling

Regen zorgt voor verlenging wespentelling

28 augustus, 2023

Voor de tweede keer werd zaterdag 26 en zondag 27 augustus de Nationale Wespentelling gehouden. Aanhoudende regenbuien deden de telling in het water vallen, vandaar dat ze met een week verlengd is.

kandidaten strandwachtexamens
Noord-Beveland Kamperland

Jaarlijkse strandwachtexamens bij Kamperland

26 augustus, 2023

Zaterdag werden op het Banjaardstrand bij Kamperland de jaarlijkse strandwachtexamens afgenomen. Dertien deelnemers slaagden voor het examen en ontvingen een diploma.

ter illustratie
Bevelanden Goes

SMWO zoekt gezinsmaatjes

18 juli, 2023

Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start maandag 2 oktober met een kosteloze training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

training 'powervrouwen' door SMWO
Goes SMWO

SMWO training 'powervrouwen'

5 juli, 2023

Dit najaar start SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio) opnieuw met de training Powervrouwen. Een training voor vrouwen (18+) die zichzelf willen (her)ontdekken. Bijvoorbeeld op het gebied van identiteit, financiële en sociale weerbaarheid, relaties, zingeving, gezondheid of tijdsbesteding. Kortom, een training voor vrouwen die weer zin in het leven willen krijgen of houden!

Eén van de leerlingen van basisschool De Regenboog mocht assisteren bij het heiwerk
Borsele Nieuwdorp

Eerste paal voor MFA Nieuwdorp de grond in

4 juli, 2023

Met het slaan van de eerste paal is dinsdag het startsein gegeven voor de bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Nieuwdorp. Veel inwoners en kinderen van basisschool De Regenboog waren erbij.

opening binnenplein Het Goese Lyceum
Goes onderwijs

Opening binnenplein Het Goese Lyceum

2 juli, 2023

Wethouder André van der Reest heeft donderdag 29 juni de officiële opening verricht van het vernieuwde binnenplein van Het Goese Lyceum, afdeling VMBO, aan de Bergweg in Goes. Het binnenplein is een ontmoetingsplaats voor leerlingen van Het Goese Lyceum en leerlingen van De Sprienke, een school voor speciaal (voortgezet) onderwijs.

Training 'baas over je boosheid'
Goes SMWO

SMWO training 'baas over je boosheid'

27 juni, 2023

Maandag 25 september start bij Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) de training ‘Baas over je boosheid’. In deze training, ook wel Agressie Reductie Training (ART) genoemd, leer je hoe je jouw boosheid kan verminderen.

ZWEMDIPLOMA HALEN IN GOES WORDT MAKKELIJKER
Goes

ZWEMDIPLOMA HALEN IN GOES WORDT MAKKELIJKER

27 juni, 2023

Voor kinderen uit gezinnen met lagere inkomens in Goes wordt het makkelijker een zwemdiploma te halen. De gemeente heeft de zwemregeling uitgebreid en trekt jaarlijks een kleine dertigduizend uit om het behalen van de zwemdiploma’s A en B te stimuleren.