Advertentie
Advertentie

Educatie

OBS De Eendracht haalt 2.924 kilo oud textiel op: 'Vintage kleding is cool'

OBS De Eendracht haalt 2.924 kilo oud textiel op: 'Vintage kleding is cool'

18 april, 2024

Het was een nek-aan-nekwedwstrijds met basisschool 't Honk in Kapelle maar uiteindelijk mag OBS De Eendracht in Hansweert zich de winnaar noemen van de textielrace. De ingezamelde spullen krijgen een nieuwe, duurzame bestemming.

OBS de Eendracht Hansweert

Scholieren Hansweert zetten eindspurt in voor textielrace

9 april, 2024

Basisscholen op de Bevelanden en Tholen wedijveren met elkaar om het meeste textiel in te zamelen. Ze hopen hiermee een geldprijs van 500 euro in ontvangst te mogen nemen en als beste uit de bus te komen tijdens de textielrace. De georganiseerde race welke een initiatief is van O.L.A.Z Zeeland, de Zeeuwse gemeenten en de ZRD heeft nog een goede week te gaan. In Hansweert worden op OBS de Eendracht alle zeilen bijgezet.

De Zeeuwse natuur in de Scheldedelta heeft nu een beschermde Unesco-status.
Scheldedelta natuurbescherming

Keurmerk Unesco: Scheldegebied nu officiëel Geopark

29 maart, 2024

Hoewel het Geopark-keur geen wettelijke bescherming biedt zoals bij de Natura 2000-gebieden, is het wel een grote blijk van internationale waardering. Momenteel zijn er wereldwijd 213 Geoparken in 48 landen.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs neemt tekeningen in ontvangst van schoolkinderen uit Reimerswaal en Kapelle.
SGP Reimerswaal religie

Antisemitisme is als een veenbrand: ‘Het begint met bordjes, voor joden verboden, en het eindigt met Sobibor’

28 maart, 2024

De zaal zat tot de laatste stoel vol, in het Oostdijkse dorpshuis Apeldoorn. SGP Reimerswaal ziet het opkomend antisemitisme als een gevaar voor de samenleving - en betuigt steun aan het Joodse volk. Mét het aanbieden van kindertekeningen aan opperrabbijn Jacobs.

Het terrein van VV Wemeldinge aan de Chezeeweg.
Wemeldinge sport

Kapelle voor 165.000 euro garant bij nieuwbouw VV Wemeldinge

26 maart, 2024

Het gaat om nieuwbouw van onder meer de kantine en de bestuursruimte. De totale bouwkosten bedragen ongeveer zes ton, aldus Herselman. Met de garantstelling kan de club een financiering binnenhalen voor de nieuwbouw, die later dit jaar van start gaat.

Het Maaswater wordt voorgezuiverd op de Evides-locatie Berenplaat bij Spijkenisse.
Evides drinkwater

Ook Bevelanders krijgen straks Maaswater uit de kraan

21 maart, 2024

Om de behoefte in Midden-Zeeland te kunnen voldoen, brengt Evides leidingwater uit de Braakman in Zeeuws-Vlaanderen naar de andere kant van de Westerschelde.

Oude kleding krijgt een nieuwe kans tijdens de Textiel Race.
Hergebruik afval

Ook oude sokken zijn wat waard: Textiel Race op Bevelandse scholen

19 maart, 2024

Van 25 maart tot 18 april krijgen de scholieren les in hergebruik, reparatie en recycling van textiel. En er zijn mooie prijzen te winnen voor de scholen die deze week het meeste inzamelen...

training 'Powervrouwen'
Bevelanden Goes

SMWO start training 'Powervrouwen'

12 maart, 2024

Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) zet zich in voor een inclusieve samenleving waar iedereen mee kan doen. Samen met inwoners werken SMWO medewerkers en vrijwilligers aan de leefbaarheid in wijken of dorpen in de Oosterschelderegio en organiseren zij activiteiten voor jong en oud.

Isaac Beeckman Academie in Kapelle
Kapelle Isaac Beeckman Academie

Bestuurder koepelorganisatie Isaac Beeckman Academie op non-actief gesteld

8 maart, 2024

De bestuurder van de overkoepelende organisatie waar de Isaac Beeckman Academie in Kapelle onder valt, is door de raad van toezicht per direct op non-actief gesteld. Dat meldt de actiegroep voor het openhouden van de school in Kapelle. De bestuurder van de koepelorganisatie Persoonlijk Voortgezet Onderwijs (PVO) zou zich schuldig hebben gemaakt aan wanbeleid.

training 'Omgaan met Spanningsklachten'
Oosterschelderegio Bevelanden

SMWO start training 'Omgaan met Spanningsklachten' voor vrouwen

29 februari, 2024

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start met een training ‘Omgaan met Spanningsklachten’. De training is bedoeld voor vrouwen van 18+ die last hebben van spanning en stress. Problemen, op wat voor gebied dan ook, kunnen lichamelijke klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, maagpijn of pijn in de nek, schouders of rug.