doek 'dancing' - Goes
doek 'dancing' - Goes "En Passant" aangeleverd Stichting Goes "En Passant"

29e EDITIE GOES "EN PASSANT"

22 mei, 2023

Van onze redactie

GOES - Kunst kijken en beleven in de Grote of Maria Magdalenakerk. Verschillende kunstenaars laten drie weken lang hun werk zien tijdens de 29e editie van Goes "En Passant". Een culturele manifestatie die bijna iedere dag te bezoeken is.

Stichting Goes "En Passant" organiseert al jaren op rij de gelijknamige tentoonstelling waarbij diverse, veelal lokale en regionale, kunstenaars hun werk kunnen laten zien aan een breed publiek. Dat gebeurt, vooraf aan de tentoonstelling in de Grote of Maria Magdalenakerk, in etalages van ondernemers in de binnenstad van Goes. Kort voor de opening van de tentoonstelling in de kerk verhuizen de kunstwerken naar de tentoonstelling en worden aangevuld met andere werken.

Het publiek is altijd een grote en bindende factor geweest voor Goes "En Passant". De gratis te bezoeken tentoonstelling mag zich al jaren verheugen in een trouwe groep bezoekers welke met de jaren steeds groter wordt. Geprikkeld door het enthousiasme van de kunstenaars en de unieke tentoonstellingsruimte in het centrum van de stad mag de stichting jaarlijks rekenen op gemiddeld zesduizend bezoekers uit binnen- en buitenland.

Kunstenaars

In de Grote of Maria Magdalenakerk zijn de werken te zien van acht kunstenaars. Dit zijn schilderijen in acryl, gemengde technieken, aquarellen, pentekeningen, fotografie, keramiek, sculpturen en meer. Daarnaast laten enkele kunstenaars tijdens de openingstijden van de tentoonstelling in demonstraties zien hoe zij te werk gaan en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Stiltes zullen er haast niet zijn want Chris Krekelberg zet de tentoonstelling regelmatig luister bij met gitaarspel.

Exposanten

De deelnemende kunstenaars aan de 29e editie van Goes "En Passant" zijn:

Anne Blok uit Kloetinge met rouwjuwelen, Janine Krekelberg uit Zundert met fotografie, Ilse van Loo - Remijn uit Wolphaartsdijk met schilderijen in acryl, Kristin Van Nuffel uit Hulst met keramiek, Marlou Pluijmaekers uit Kapelle met schilderijen in acryl, Arjen Pouwer uit Heinkenszand met keramiek, Frida van Overbeeke - Verschuur uit Goes met beelden in brons, Marius Weststrate uit Wemeldinge met pentekeningen en Jack Willemsen uit Goes met beelden in roestvrijstaal.

Openingstijden

Goes "En Passant" is bezichtigen van 24 mei tot en met 15 juni in de Grote of Maria Magdalenakerk. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur met uitzondering van zondag. De entree is gratis.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en Stichting Goes "En Passant" www.goes-en-passant.nl


Deel dit artikel


Lees ook

file bij de Westerscheldetunnel
112 nieuws Borsele

OPONTHOUD DOOR GESTRANDE VRACHTWAGEN

9 juni, 2023

Een gestrande vrachtwagen heeft vrijdag in de ochtendspits gezorgd voor veel oponthoud bij en rondom de Westerscheldetunnel.

burgemeester Van Egmond en Jansen op de Haar met overeenkomst
112 nieuws Reimerswaal

HEEL ZEELAND AANGESLOTEN BIJ MELD MISDAAD ANONIEM

8 juni, 2023

Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen Meld Misdaad Anoniem (M.) en de Zeeuwse gemeente Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland is heel de provincie vertegenwoordig in de strijd tegen criminaliteit en misdaad.

spoorwegovergang
Goes ;s-Heer Arendskerke

TREINVERKEER TUSSEN GOES EN MIDDELBURG HERVAT

8 juni, 2023

Een botsing tussen een trein en een vrachtwagen heeft donderdagmiddag het treinverkeer tussen Goes en Middelburg stilgelegd. Van 16.00 uur tot 18.45 uur reden er geen treinen.

Ira von Harras voorzitter Podium 't Beest
Goes muziek

IRA VON HARRAS NIEUWE VOORZITTER PODIUM 'T BEEST

7 juni, 2023

Ira von Harras is met ingang van 1 juni de nieuwe bestuursvoorzitter van het Goese cultuurpodium 't Beest. Von Harras, in het dagelijks leven directeur van de Zeeuwse Milieufederatie, heeft een lange geschiedenis met het podium aan de Beestenmarkt.

Grote of Maria Magdalenakerk Goes
Goes Grote of Maria Magdalenakerk

ZOMERCONCERTEN OP CARILLON GROTE OF MARIA MAGDALENAKERK

7 juni, 2023

De hele maand juni wordt een reeks zomerconcerten gehouden waarbij stadsbeiaardier Rien Donkersloot en gastbeiaardiers het carillon bespelen van de Grote of Maria Magdalenakerk.

waakzaam & dienstbaar politie
112 nieuws Reimerswaal

MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN TREINSTATION

6 juni, 2023

Agenten hebben dinsdagmiddag een man aangehouden bij het station Kruiningen-Yerseke nadat hij volgens getuigen een ruit vernield had.

waakzaam en dienstbaar
112 nieuws Kapelle

17-JARIGE VALT DOOR DE MAND BIJ VERKEERSCONTROLE

5 juni, 2023

Bij een verkeerscontrole ter hoogte van de Vierwegen bij Kapelle heeft de politie zondag op maandag een 17-jarige betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

vernielde gymattributen
Kapelle vandalisme

WARE RAVAGE DOOR VANDALEN IN KAPELLE

3 juni, 2023

De schade loopt in de tienduizenden euros; kapotte ruiten, compleet vernielde gymtoestellen, poging tot brandstichting en waterschade. Dat is de voorlopige balans die is opgemaakt van de schade die de afgelopen tijd is aangericht in gymzaal Molenvaete in de gemeente Kapelle.