Ad Vermeer in Studio 1 Streekomroep de Bevelanden
Ad Vermeer in Studio 1 Streekomroep de Bevelanden Ad Decraene

500 keer WeekendMusic LunchBreak met Ad Vermeer

7 juli, 2023

Van onze redactie

GOES - Zondagmiddag presenteert Ad Vermeer voor de 500ste keer WeekendMusic LunchBreak voor Streekomroep de Bevelanden. Daarvoor was Ad in de jaren 80 en 90 te beluisteren op Radio Popular en Radio Maximaal.

Zoals veel van zijn leeftijdgenoten heeft Ad 'het vak' geleerd in het illegale circuit. Radiopiraten werden ze genoemd; deejays die in het weekend samen op een zolderkamer plaatjes gingen draaien voor wie het maar horen wilde. In eerste instantie amateuristisch maar dat veranderde al snel.

België

In de jaren 80 verhuisde één van de radiopiraten uit Walcheren, Radio Popular, naar het Belgische Watervliet. Daar, net over de Nederlandse grens, zat al geruime tijd een andere zender Radio Noordzee die bijzonder populair was op Zeeuws-Vlaanderen. In feite was ook dat een Nederlandse onderneming alleen werden zij door de Belgische overheid met rust gelaten wat het mogelijk maakte om 24 uur per dag radioprogramma's te maken zonder de angst ieder moment je zender en studio kwijt te raken.

De jongens uit Walcheren hadden dat ook in de gaten en met de steun van een in die dagen zeer bekende discotheek op Walcheren werd uitgeweken naar Watervliet. De programma's werdn deels live uitgezonden en deels vooraf opgenomen in studio's op Nederlands grondgebied.

Ad was één van de mensen die achter de microfoon kroop bij Radio Popular. Toen deze ophield te bestaan en een nieuwe zender opgericht werd, Radio Maximaal in Boekhoute, verhuisde Ad mee. Het Boekhoute-verhaal leek in eerste instantie mooi maar eindigde al snel in een deceptie. De Belgische Opsporings Brigade nam de zender al vrij snel na de eerste uitzendingen in beslag.

Middelburg

Inmiddels was het radioklimaat in Nederland wat milder geworden en deed zich in Middelburg een onverwachte kans voor. De mensen betrokken bij Radio Maximaal kregen de mogeljikheid de zendvergunning van Radio Atlantis over te nemen. Deze oud-piraat uit Rotterdam was sinds enige tijd als lokale omroep actief in Middelburg. Atlantis werd Maximaal en groeide uit tot een enorm succes.

Zakelijke geschillen maakten dat ook hier het plezier veranderde in deceptie en waar anderen probeerden een doorstart te maken haakten weer anderen af, waaronder Ad. Het was immers een hobby, eentje die best wat tijd in beslag nam en met allerlei andere verplichtingen zoals werkgevers en een gezin namen veel van de deejays een 'volwassen' besluit.

Virus

Maar radiomaken is als een virus; het grijpt je en laat je nooit meer los, hoe goed je ook je best doet om het te negeren. Het weet je altijd weer te strikken. Zo wandelde Ad tijdens een vakantie binnen bij Dolfijn FM op Curacao. Even poseren voor een foto achter de mengtafel, een gesprek met de mensen die werkzaam waren voor het station en de prikkeling was er weer. Al snel werd bekend in Zeeuwse kringen bekend dat Ad mogelijk beschikbaar zou zijn. Jos de Rooij, mede-eigenaar van BX Radio en voorheen betrokken bij Popular en Maximaal, nam contact op met Ad. 

Het verhaal was simpel; gewoon internetradio zonder al teveel rompslomp, met een lokale knipoog. Dat dan weer wel. Wat Jos er niet bij vertelde was dat hij samen met Marcel Steenbakker vergaande ideeën had om een streekomroep te beginnen. De twee hadden een blauwdruk zo goed als klaar maar waren op zoek naar partners. Een tijdrovende zaak. Het kwam Marcel goed uit dat Ad geïnteresseerd bleek want hij kon zijn programma aan Ad overdragen. En zo geschiedde: vanaf 10 maart 2018 presenteerde Ad WeekendMusic LunchBreak.

Radiomanager

Toen BX Radio samen met Ziekenomroep Radio Nomen Nescio de Bevelanden en later Radio Reimerswaal samengingen in een nieuwe stichting verhuisde Ad uiteraard mee. Als vast waarde binnen het team van Streekomroep de Bevelanden bleef Ad trouw iedere week zijn programma presenteren, met uitzondering van de keren dat hij (weer) op vakantie was op Curacao. Gaandeweg werd hij meer betrokken bij organisatorische en bestuurlijke zaken.

Eind 2022 werd Ad gevraagd om de rol van radiomanager op zich te nemen omdat de streekomroep breder werd en moet professionaliseren was het voor het bestuur duidelijk dat iemand de dagelijkse leiding zou moeten nemen over de radio en als liaison tussen management, bestuur en programmamakers zou functioneren. Ad stemde toe de rol op zich te willen nemen.

500x WeekendMusic LunchBreak  

Zijn radioshow is een welkome afleiding voor de dagelijkse gang van zaken. Zondagmiddag om 12.00 uur gaat Ad zijn 500ste uitzending presenteren. Hij heeft een feestelijke uitzending aangekondigd. Wij hopen dat er nog veel uitzendingen mogen volgen.

Ad Vermeer presenteert WMLB iedere zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 14.00 uur. Luisteren op de Bevelanden kan via FM 105 MHz, digitaal via Delta (998), KPN (1183) en T-Mobile (2025) of wereldwijd via diverse radioplatforms zoals Online Radiobox of deze website (www.streekomroepdebevelanden.nl

Ad in de radiostudio van Dolfijn FM, Curacao

 

 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.