Tafeltje Dekje stopt in Kapelle
Tafeltje Dekje stopt in Kapelle Pixabay

Alternatieve maaltijdvoorziening in de gemeente Kapelle

9 april, 2024

Van onze redactie

KAPELLE - Cederhof stopt per 1 juli 2024 met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. We begrijpen dat dit voor de huidige klanten van Tafeltje Dekje zorgt voor vragen en eventuele zorgen. Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief aan te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld. De medewerkers van LINK gaan graag het gesprek aan om te kijken welk alternatief het best passend is vanaf 1 juli 2024, en zo nodig eerder.

Wethouder Annebeth Evertz: “We vinden het ontzettend jammer dat het Cederhof heeft besloten te stoppen met Tafeltje Dekje. Het was een voorziening die goed werd gewaardeerd door onze inwoners. Gelukkig kunnen onze inwoners terecht bij diverse andere aanbieders van een maaltijdvoorziening. Samen met de inwoners kijken we wat het beste bij hun situatie past.”

Lokale Wmo verordening

Om inwoners te betrekken bij de samenleving en zelfredzamer te maken bevorderen gemeenten algemene voorzieningen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In de lokale Wmo verordening van Gemeente Kapelle is daarnaast opgenomen dat de gemeente een maaltijdvoorziening aanbiedt aan haar inwoners. Dit draagt eraan bij dat oudere en kwetsbare inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Hulp vanuit LINK

Waar inwoners extra hulp nodig hebben staan de medewerkers van LINK voor hen klaar. Bijvoorbeeld met het aanmelden voor een maaltijdvoorziening, maar ook het opwarmen van de maaltijd in de magnetron of om te kijken hoe het met iemand gaat. De continuïteit en zekerheid voor onze kwetsbare inwoners is namelijk van groot belang. De medewerkers van LINK zijn bereikbaar via link@kapelle.nl of door te bellen naar 0113 - 333 360. Ook zijn inwoners welkom tijdens de inloopmomenten in het gemeentehuis (ma, di, do van 10.00 – 12.00 uur).

Daarnaast wordt ook de vrijwilligerscoördinatie ondergebracht bij LINK. De inzet van vrijwilligers kan op die manier op maat worden aangeboden en gecontinueerd. LINK is op dit moment druk bezig om de vrijwilligerscoördinatie op een goede manier in te richten.

Dit is een bericht van gemeente Kapelle


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.