Karen Rose signeert
Karen Rose signeert Hans Colijn/Streekomroep De Bevelanden

AMERIKAANSE THRILLERSCHRIJFSTER SIGNEERT IN GOES

3 november, 2023

door: Peter van den Assem

GOES - Karen Rose, een bekende Amerikaanse schrijfster, reist deze weken in Europa rond. Groot was de verrassing dat ze van alle Nederlandse boekwinkels juist in Goes terecht is gekomen voor haar enige meet and greet in Nederland.

In boekwinkel de Koperen Tuin kwam ze vrijdag vertellen over haar schrijverschap.

Ze nam het publiek al meteen voor zich in door te gaan staan tijdens het interview, terwijl ze leunend op een stok was aan komen lopen en er twee comfortabele stoelen klaar stonden. De reden: ‘Anders zien de mensen achterin niets.’

SUSPENCE AND ROMANCE

Rose schrijft thrillers waarin behalve spanning ook romantiek voorkomt (suspence and romance). Haar eerste boeken schreef ze toen ze nog werkte als lerares. Ze schreef dan ’s nachts, in de weekends en in de vakanties. Nu ze fulltime schrijfster is, schrijft ze nog steeds ’s nachts: om tien uur ‘s avonds begint ze en om zes uur in de ochtend stopt ze. En dat doet ze elke nacht. Ze doet ongeveer een á twee maanden over een boek van ongeveer 450 bladzijdes. Ze heeft op dit moment dertig boeken geschreven.

SIGNEREN

Haar nieuwe boek, Vijf voor twaalf, speelt zich af in New Orleans en is het eerste boek van een serie die zich daar gaat afspelen. Karen signeerde na afloop haar boeken en de lange rij wachtenden kreeg van de boekwinkel een drankje en een hapje aangeboden. Elke bezoeker van de bijeenkomst kreeg een speciaal voor de gelegenheid uitgegeven boekje van Karen Rose met de titel Wreed weerzien.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.