leegstaande panden nodigen uit voor illegale bewoning
leegstaande panden nodigen uit voor illegale bewoning Pixabay

Arbeidsmigranten aangetroffen in leegstaande woningen in Goes

7 oktober, 2023

Van onze redactie

GOES - Tijdens een controle donderdagavond zijn 32 arbeidsmigranten in zes leegstaande woningen aangetroffen. Mogelijk wonen zij daar illegaal, dat gaat de gemeente onderzoeken.

Als blijkt dat de 32 arbeidsmigranten die gisteravond in de leegstaande panden werden aangetroffen daar illegaal verblijven, onderneemt de gemeente acties. Er kan dan een waarschuwing worden gegeven of een boete worden uitgedeeld. Ook kan over worden gegaan tot woningontruiming of een strafrechtelijk onderzoek.

19 panden onderzocht 

In totaal werden gisteravond negentien onverklaarbare leegstaande panden onderzocht, meldt de gemeente. Het gaat om woningen waar volgens de Basisregistratie Personen (BRP) niemand staat ingeschreven, maar waarvan de gemeente niet zeker weet of de panden echt leegstaan.
 
Bij de andere gecontroleerde woningen werd niks vreemds gevonden. Het ging om woningen die echt leegstaan, een tweede woning of bedrijfspand. Een aantal adressen wordt later nog eens bezocht, omdat er niemand aanwezig was.
 

Twijfels in Goes, daarom meer onderzoek

Ook andere woningen die op papier leegstaan, worden nog eens onderzocht. Volgens de BRP staan er 700 woningen in Goes leeg en in 173 gevallen is daar geen duidelijke verklaring voor, aldus de gemeente. Goes vindt het moeilijk te geloven dat er in een tijd van woningschaarste zoveel woningen leegstaan.
 
De komende maand worden nog eens 31 'leegstaande' woningen bezocht voor een controle. Die zijn bewust uitgekozen: op die plekken wordt bijvoorbeeld afval buiten gezet en er wordt gas, water en licht gebruikt. Ook blijkt in sommige gevallen dat er een bedrijf is gevestigd.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.
Woensdrecht Reimerswaal

Woensdrecht totaal verrast door plan vakantievluchten: 'Een hersenspinsel'

22 februari, 2024

Burgemeester Adriaansen was totaal verrast toen hij dinsdag een bericht las, waarin hoogleraar Joris Melkert en ANVR-topman Frank Oostdam een pleidooi hielden voor burgervluchten in zijn gemeente: "Een hersenspinsel."

James Malikey naar De Vroone
Kapelle Kapelle Cultureel

Winnaar Belgium's Got Talent naar Kapelle

22 februari, 2024

Van Oostende tot in Los Angeles is de naam Malikey al een tijd niet meer onbekend. James speelt piano over de hele wereld. Iets waarmee hij op vierjarige leeftijd begon. Negentien jaar later speelt de Belgische pianist, componist en singer-songwriter filmische muziek met een beeld-, en lichtshow in De Vroone.

Jan de Jager.
SGP Reimerswaal

SGP'er Jan de Jager (43) volgt Tonnie Bliek op in raad Reimerswaal

22 februari, 2024

Tonnie Bliek stopt als raadslid vanwege zijn werk als ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. De zetelwisseling volgt later dit voorjaar.

Stoomtrein Goes-Borsele
Bevelanden Goes

Open Dag Stoomtrein Goes-Borsele

22 februari, 2024

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ruim 50 jaar voor de instandhouding van oude stoomlocomotieven en de spoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke. Zowel de treinen als de lijn zijn eigendom van Stcichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Zaterdag 2 maart organiseert het museumspoorwegbedrijf een open dag in Goes en Hoedekenskerke.

foto ter illustratie
Borsele ammoniaktransport

BORSELE VREEST AMMONIAKTRANSPORTEN

22 februari, 2024

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Werldaamheden aan het Zeeuwse spoor, in december 2023: een machine herstelt de verzakkingen.
Spoor ProRail

Kritiek Herselman op Prorail na 'gebrekkige communicatie' spoorverzakking

20 februari, 2024

De Kapelse wethouder Jon Herselman is blij met de inmiddels uitgebreide uitleg op de website van ProRail, maar noemt deze wel "achteraf en veel te laat."

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

brand op de A58 zorgt voor file
112 nieuws A58

A58 bij 's-Heer Arendskerke gesloten vanwege autobrand

19 februari, 2024

Hulpdiensten zijn maandag aan het begin van de avond in actie moeten komen na melding van een autobrand op de A58 bij 's-Heer Arendskerke. Een personenauto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.