de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
de volledige cast van Agena in Theater de Mythe Ineke Schouwenaar, Streekomroep de Bevelanden

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

door: Ineke Schouwenaar

GOES - Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

Twee jaar is gewerkt aan deze productie van Balletstudio Free. Het resultaat is verbluffend. Schitterende decors, mooie kostuums en prachtige dans. Agena is een must-see!

De voorbereiding

Vrijdagmiddag is het een drukte van belang in theater De Mythe. Docenten van Balletstudio Free, de dansers en danseressen, de crew en de vele vrijwilligers zijn enorm druk met de voorbereidingen voor de voorstelling Agena, die deze avond voor het eerst op de planken wordt gebracht. Alle ruimtes van het theater worden intensief gebruikt. Op verschillende plaatsen zijn tafels geplaatst waarop de visagistes hun make-up spullen kunnen uitstallen die zij nodig hebben om de dansers te schminken. De kleedkamers zijn allemaal bezet met de dansers en met volle kledingrekken met de benodigde kostuums.

Dansdocent en coördinator Vera Sorber geeft een indruk van wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de voorstellingen die Balletstudio Free iedere twee jaar organiseert in theater De Mythe.

Het begint allemaal met een brainstormsessie over het programma. Dan gaan de docenten aan de slag om de choreografieën te maken. En zeker niet te vergeten, de kostuums en de decors, die ook weer bij deze productie indrukwekkend zijn. Het geheel wordt, in de voorbereidingstijd én op de avond zelf, uitgevoerd met medewerking van een grote groep ouders en andere vrijwilligers.

Agena

Het verhaal gaat over de planeet Agena, waar het Agenavolk in harmonie leeft met de flora en fauna. Er is een bron van stralend licht op de planeet, waardoor alles en iedereen goed gedijt. Dit vredige leven wordt verstoord wanneer een supernova Agena dreigt te vernietigen. Door magische krachten van de sterren Helios en Sol wordt een ramp voorkomen.

Op aarde is de buitenwereld vergiftigd en onleefbaar geworden, waardoor de mensen gedwongen zijn ondergronds te leven. Er heerst een strikte hiërarchie. Als zich een mysterieuze lichtbron voordoet gaat een groep bewoners op expeditie. Hun missie is om te proberen de aarde te redden. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van dit licht. Ze beseffen dat ze de ruimte in zullen moeten, om dit te bereiken. Zo komen zij aan op de planeet Agena. Zal hun missie slagen?

Belevenis

Het publiek was onder de indruk van de dansvoorstelling die door zo’n kleine driehonderd dansers en danseressen voor het voetlicht werd gebracht. Het publiek was vertederd door de hele jonge danseresjes, die nog soms maar vier of vijf jaar waren. Zij mochten rekenen op extra applaus.

De prestaties van alle dansers waren van hoog niveau. De afwisseling van klassieke-en moderne dans en zelfs acrobatiek, met uiteraard de verschillende bijpassende muziekstijlen, was goed geregisseerd. De kleurrijke kostuums, vaak vol glitter pailletten, werden extra mooi belicht door de theaterspots.

Het geheel speelde zich af in een mooi decor dat regelmatig werd gewisseld. De finale, met alle dansers en danseressen op het toneel was overweldigend. Het publiek applaudisseerde minutenlang voor iedereen die heeft meegewerkt aan deze grootse productie.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."