Band On The Run 2
Band On The Run 2 Tanja Hoogerheijde

Band On The Run 2, feest van herkenning

17 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

MIDDELBURG - Bezoekers van Podium De Spot gingen vrijdagavond los tijdens de tweede editie van het minifestival Band On The Run. Organisator Maurits Kempees uit Goes kan tevreden terug kijken op een zeer geslaagde editie.

Net als de eerste editie in september 2023 stonden drie Zeeuwse coverbands op het podium. Amateurmuzikanten die vol passie bestaande bekende en onbekende muziek spelen van artiesten die iedereen kent, maar met een eigen twist!

De Croone Band © Tanja Hoogerheijde

Kleine rampspoed brengt inventiviteit

In het dagelijks leven zijn ze schilder, stukadoor, office-manager of zelfs advocaat. Muziek is hun uitlaatklep en doet hen even de sleur van alledag vergeten. Op het podium ontpoppen deze amateurmuzikanten als ware artiesten en schenken ze hun publiek veel plezier.

Covid en de nasleep ervan bracht ook bij deze groep muzikanten kleine rampspoed, Doordat horecagelegenheden de hand op de knip houden liep het aantal optredens van deze muzikanten drastisch terug. Maar de kleine rampspoed bracht ook inventiviteit. Het bracht Goesenaar Maurits Kempees op het idee om een minifestival te organiseren voor coverbands.

'Mauke', zelf ook muzikant, besprak zijn plan met Podium De Spot en vond een gewillig oor wat resulteerde in een eerste editie van het festival in september 2023. Al snel bleek dat er behoefte was aan meer en werd een tweede editie georganiseerd. Vrijdagavond 16 februari was het zover.

Golden Hours © Tanja Hoogerheijde

Party-people

Drie coverbands verschenen in de spotlights en vermaakten het publiek tot in de kleine uurtjes. Onder het publiek veel bekende gezichten uit de Zeeuwse muziekscene en oud stamgasten van Café De Croone. Dit café was tot september 2023 een belangrijke pleisterplaats voor muzikanten.

De Croone Band bestaande uit drummer Adrie de Quilettes, Ricardo Sapia en Ruud Oyo Picassauw op gitaar, Patrick op basgitaar, zangeres Diana en gast-gitarist Eddy Telapary, speelden lekkere sets met dansbare funk/disco hits zoals Car Wash, I Wish, A Real Mother For Ya, Play That Funky Music. In de tweede set van de band voegde zangeres Tamara zich bij het gezelschap. De muziek ging hiermee de wat ruigere kant op met nummers als It's So Hard, Like The Way I Do, Here comes that rain again, Going to the run, Sure know something en Highway to Hell.

De formatie Golden Hours, bestaande uit Ingrid Borger leadzangeres , Guido Wal gitaar en bas, Peter Jongepier gitaar, Renaldo op Loota percussion, Tom trompet, speelde heerlijke soulvolle songs en een aantal eigen nummers in een laid-back semi-akoestisch uitvoering, zoals Where did our love go, You might need somebody, Vivre/Laat me, Stormy monday en One For the Road. In de tweede set speelde deze band meer dansbare muziek zoals Rock With You, Something you should know, Ain't Nobody, Street life, I want you back en Als het golft.

De derde band die optrad was Onder NAP. Deze speelde klassieke Nederpop hits van onder meer Toontje Lager, Doe Maar met als klapstuk een fijne reggae-uitvoering van 'Hier aan de kust' van Bløf.

Tijdens de grote finale stonden alle muzikanten schouder aan schouder op het podium van De Spot.

Onder NAP © Tanja Hoogerheijde

Verslag: Ed Goes
Foto's: © Tanja Hoogerheijde

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."