auteur Terry Hayes in De Koperen Tuin
auteur Terry Hayes in De Koperen Tuin Nelleke De Waele, Streekomroep de Bevelanden

BESTSELLERAUTEUR TERRY HAYES SIGNEERT IN GOES

13 januari, 2024

Van onze redactie

GOES - Alweer is het  boekhandel De Koperen Tuin in Goes gelukt een beroemde bestsellerauteur naar Zeeland te krijgen! Terry Hayes kwam op vrijdag 12 januari zijn tweede thriller, getiteld “HET  JAAR VAN DE SPRINKHAAN”, signeren en werd geïnterviewd door de Nederlandse thrillerschrijver Lex Noteboom.

Terry Hayes schreef zijn eerste thriller “Ik ben pelgrim” in 2013. Dat boek werd wereldwijd een enorm succes! Het is in 34 talen vertaald en alleen al in Nederland en België werden er 500.000 exemplaren van verkocht.

auteurs Terry Hayes (l) en Lex Noteboom (r) in De Koperen Tuin © Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Terry Hayes

Terry Hayes is geboren in 1951 in Groot- Brittannië en naar Australië verhuisd toen hij vijf jaar was. Hij heeft lange tijd in de Verenigde Staten gewerkt als journalist en later ook als scenarioschrijver van Hollywoodfilms; bijvoorbeeld voor Mad Max II.

Vanaf het moment dat hij kon lezen en schrijven wilde hij al een groot schrijver worden. Als kind maakte hij vaak in zijn eentje lange wandeltochten, steeds verder en verder, want hij wilde steeds maar weer ontdekken wat er na de volgende heuvel was. Die drang tot ontdekken heeft hij nu op gevorderde leeftijd nog steeds.

Hayes doet al zijn eigen research, omdat hij dat één van de leukste onderdelen van zijn werk vindt. Hij  zegt daarover: ‘Je weet niet wat je zoekt, tot je het vindt.' Hij wil graag dat alle details in zijn verhaal kloppen.

auteur Terry Hayes signeert zijn nieuwste boek © Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Writersblock

Fans hebben ruim 10 jaar moeten wachten op zijn tweede boek. ‘Na het enorme succes van het boek “Ik ben pelgrim” was ik helemaal  leeg,’ vertelt Terry.

‘Ik heb mijn hele leven ervan gedroomd een spannend boek te schrijven voor een groot publiek en nu die droom was uitgekomen en mijn verwachtingen zelfs waren overtroffen, had ik opeens geen droom meer, geen doel meer. Al mijn andere werk was een opmaat geweest tot het schrijven van dat boek. Ik voelde me na het uitkomen ervan en het succes zo enorm leeg.'

Ook gebeurde er in de privésfeer allerlei nare dingen. Het duurde lang voor hij weer zin kreeg om van alles te gaan bedenken en te onderzoeken.

Het Jaar Van De Sprinkhaan

De nieuwe thriller “Het jaar van de sprinkhaan” telt 765 bladzijdes en heeft wat weg van zijn eerste boek en van series als Homeland en 24.

De hoofdpersoon (Ridley, alias Kane) is een spion van de CIA, die in de gevaarlijkste gebieden van de wereld werkzaam is. Hij gaat naar het grensgebied van Pakistan, Iran en Afghanistan en moet door slim handelen en veel risico’s nemen, de wereld redden van een vreselijke terroristische dreiging. Kane maakt o.a. een barre tocht door de woestijn, wordt aangevallen door drones en ontsnapt aan de verdrinkingsdood.

auteur Terry Hayes (l) wordt geïnterviewd door Lex Noteboom (r) © Nelleke De Waele, Streekomroep de Bevelanden 

Lex Noteboom

Ook Lex Noteboom die het interview afnam is schrijver van thrillers. Hij schreef vorig jaar: “De man met de duizend gezichten”. Dat boek is door het boekenpannel van Mezza (zaterdagbijlage van diverse dagbladen) met vijf sterren bekroond en uitgekozen tot boek van het jaar 2023. De ondertitel is: ”In oorlog sneuvelt de waarheid als eerste”.

Tekst: Nelleke De Waele


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De verbouwing bij VV Kapelle is in volle gang.
VV Kapelle Kapelle

Foutje, bedankt: gemeente kan VV Kapelle niet betalen

4 juli, 2024

Vanavond is het vervolg van de raadsvergadering en inmiddels heeft Herselman een creatieve oplossing gevonden. CDA en VVD willen de kwestie nog vóór de zomerstop afhandelen.

vlnr: Mariska Hol (Stichting Zwembadkeur), Bart van den Heuvel (directeur Omnium Sport & Recreatie) en wethouder Joost de Goffau
Goes Omnium

Veiligheid en hygiëne Omnium beloond met keurmerk

4 juli, 2024

Kwaliteitsmanager Mariska Hol van Stichting Zwembadkeur overhandigde woensdagmorgen het Keurmerk Veilig & Schoon aan Omnium-directeur Bart van den Heuvel en wethouder Joost de Goffau. Omnium Sport & Recreatie wordt jaarlijks getoetst om het keurmerk te behouden.

FOTOCLUB DIFO EXPOSEERT IN STADSKANTOOR EN MARIA MAGDALENAKERK
Goes foto-tentoonstelling

FOTOCLUB DIFO EXPOSEERT IN STADSKANTOOR EN MARIA MAGDALENAKERK

4 juli, 2024

In het Stadskantoor van Goes zijn de hele maand juli foto’s te zien van fotoclub DiFo. De foto’s hebben als thema: Werk en Hobby. Daarnaast is er vanaf volgende week een fototentoonstelling te zien de Grote of Maria Magdalenakerk.

Yvonne Maas (hier in 2021) ziet voordelen in de verduurzaming van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland toerisme

College ziet kansen voor Roompot Kamperland: ‘Duurzaam en gevarieerd’

4 juli, 2024

Vanavond hakt de raad de knoop door over de uitbreiding van Roompot Kamperland. Volgens wethouder Yvonne Maas zorgt de uitbreiding voor méér kwaliteit, zonder extra druk op het zomerseizoen.

Op de foto (vlnr): Eerste Kamerlid Robbert Lievense (BBB); Tweede Kamerleden Patrick van der Hoeff (PVV) en Jacqueline van den Hill (VVD); Edie Engels (mosselsector) en Commissaris van de Koning Han Polman.
Mosselseizoen Tweede Kamer

'Flink minder mossels', maar wél hoop voor de toekomst

3 juli, 2024

"Er zijn flink minder mossels dit jaar in de Oosterschelde", zegt Edie Engels, voorzitter van de producentenorganisatie Nederlandse mosselcultuur. Tegelijk is er hoop voor de nabije toekomst, want het uitgezaaide mosselzaad gedijt goed. En daarmee lijkt volgens Engels de opbrengst voor de langere termijn verzekerd. 

Wethouder Joan Veldhuizen en kinderwethouder Nova Twigt onthullen het eerste duurzame verkeersbord.
Goes duurzame verkeersborden

GOES NEEMT DUURZAME VERKEERSBORDEN IN GEBRUIK

3 juli, 2024

De gemeente Goes heeft woensdag het eerste duurzame verkeersbord in gebruik genomen. Uiteindelijk moeten de borden van gerecycled materiaal die tachtigduizend andere borden gaan vervangen.

Reimerswaal wil voortaan zelf muziekonderwijs regelen voor de jeugd - als het aan de coalitie ligt.
Reimerswaal Zeeuwse Muziekschool

Reimerswaal wil af van Muziekschool, maar tilt besluit over vakantie heen

2 juli, 2024

Een raadsmeerderheid steunt een collegevoorstel om de samenwerking op te zeggen, zo blijkt dinsdagavond in de laatste raadsvergadering vóór het zomerreces. Maar CDA en ChristenUnie willen nog twee maanden bedenktijd, daarom is de besluitvorming pas in september.

Ter illustratie: mensen hand in hand.
Kamperland Noord-Beveland

Activisten Kamperland willen protesteren met 'menselijk lint'

2 juli, 2024

Donderdag neemt de gemeenteraad van Noord-Beveland een beslissing over het plan om het vakantiepark Beach Resort met 21 hectare uit te breiden. Eind mei heeft zich al een raadsmeerderheid vóór de uitbreiding afgetekend.