ontruiming basisschool 't Honk Kapelle
ontruiming basisschool 't Honk Kapelle Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Bevelandse basisscholen doen mee aan Zeeuwse Week van de Veiligheid

10 oktober, 2023

door: Marcel Steenbakker

KAPELLE / KORTGENE - Op initiatief van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) wordt deze week in het Zeeland aandacht besteedt aan de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Groot en klein doen mee aan allerlei activiteiten waarbij veiligheid voorop staat.

Achttien Zeeuwse basisscholen aangesloten bij de Albero Scholengroep, verspreidt over Noord-, en Zuid-Beveland deden dinsdag mee met brandweeroefeningen. Centraal hierbij stond het evacueren of van ontruimen van het schoolgebouw bij een calamiteit.

Basisschool 't Honk

De brandweer van Kapelle was zeer tevreden over de evacuatie van basisschool 't Honk. Directeur Margreet Wabeeke vertelde tegenover Streekomroep de Bevelanden dat de kinderen tweemaal per jaar oefenen. En dat bleek; stressloos liepen de kinderen na het slaan van alarm en de komst van de brandweer, naar buiten.

Begeleidt door onderwijzend personeel, directie, de conciërge, BHV-ers en assistenten liepen de kinderen soepel en zonder paniek naar buiten. Ze volgden daarbij goed de instructies van de brandweer op en verzamelden zich op een centrale plaats.

Basisschool De Zuidvliet

In Kortgene ontstond bij sommige leerlingen lichte paniek. Immers, de brandweer kwam met loeiende sirenes aanrijden. Klaslokalen stonden vol met rook en slangen werden in ijltempo uitgerold. Het was voor sommige leerlingen iets té echt. 

Desondanks wisten directie, onderwijzend personeel en assistenten ook nu weer alle kinderen onder begeleiding van de brandweer in veiligheid te brengen. Volgens directeur Linda van den Boogaard vonden de kinderen het heel erg spannend.

Om de situatie zo echt mogelijk te doen voorkomen was slechts de directie van betrokken scholen op de hoogte gesteld alsook een paar groepen met kinderen. Zij waren vooraf ingelicht niet teveel te schrikken en dat datgene wat stond te gebeuren onderdeel was van een oefening. 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.