Streekomroep De Bevelanden

BORSELE ZOEKT NIEUWE KINDERBURGEMEESTER

8 november, 2023

door: Peter van den Assem

HEINKENSZAND – De gemeente Borsele is op zoek naar kandidaten die volgend jaar graag de nieuwe kinderburgemeester willen zijn. Kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar worden uitgenodigd om te solliciteren.

Kinderburgemeester ben je in de gemeente Borsele voor een heel kalenderjaar. Dat loopt nu af en de huidige kinderburgemeester Ayden Courtin zal haar functie begin volgend jaar dan ook officieel neerleggen.

OFFICIËLE GEBEURTENISSEN

Ayden is de derde kinderburgemeester in de gemeente. Borsele wil graag kennis maken met kinderen die graag de vierde willen worden. De kinderburgemeester is niet alleen aanwezig bij allerlei officiële gebeurtenissen en evenementen in de gemeente, maar zal daar ook geregeld een woordje spreken voor publiek. Ook mag de kinderburgemeester zelf een project opzetten rond een zelfgekozen thema.

MOTIVATIE

Solliciteren voor de functie van kinderburgemeester kan tot maandag 27 november aanstaande. Dat kan met een brief voorzien van motivatie (wat kan er beter geregeld worden voor kinderen in de gemeente) of met een filmpje, waarin de kandidaat uitlegt waarom hij/zij de nieuwe kinderburgemeester van Borsele moet worden. Vergeet ook naam, adres, leeftijd, telefoonnummer en hobby’s niet te vermelden. Sollicitaties kunnen gestuurd worden naar kinderburgemeester@borsele.nl.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.