voorbeeld van een hennepkwekerij
voorbeeld van een hennepkwekerij Pixabay

BURGEMEESTER REIMERSWAAL SLUIT WONING

22 mei, 2023

Van onze redactie

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond heeft maandag een woning aan de Spoorlaan voor een periode van drie maanden gesloten. Op 6 april werd door de politie tijdens een controle een hennepkwekerij in de woning ontdekt.

De politie deed op 6 april een inval in de woning in verband met een onderzoek naar de handel in en het vervaardigen van verdovende middelen als bedoeld in de Opiumwet. In de woning troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij met 186 hennepplanten.

Wet Damocles

Het sluiten van de woning door de burgemeester is gebaseerd op artikel 13b van de Opiumwet en het daarbij horende Damocles-beleid, ofwel de zogenoemde Wet Damocles. In dit beleid is vastgelegd hoe wordt omgegaan met het aantreffen van een handelshoeveelheid soft- of harddrugs en strafbare voorbereidingshandelingen in een lokaal of woning.

Openbare orde

Teelt van hennep in een woonwijk vormt een gevaar voor de openbare orde. Het kan leiden tot onveiligheden bij omwonenden en omgeving door de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten. Daarnaast zijn dergelijke locaties niet zelden een schakel in een groter verband van georganiseerde misdaad. Om de situatie te beëindigen en overlast weg te nemen is besloten het pand te sluiten.

“Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners kunnen vertrouwen op een veilige woonomgeving.
Het telen van hennep en de handel in softdrugs past daarin niet”, aldus burgemeester Van Egmond.
 


Deel dit artikel


Lees ook

file bij de Westerscheldetunnel
112 nieuws Borsele

OPONTHOUD DOOR GESTRANDE VRACHTWAGEN

9 juni, 2023

Een gestrande vrachtwagen heeft vrijdag in de ochtendspits gezorgd voor veel oponthoud bij en rondom de Westerscheldetunnel.

burgemeester Van Egmond en Jansen op de Haar met overeenkomst
112 nieuws Reimerswaal

HEEL ZEELAND AANGESLOTEN BIJ MELD MISDAAD ANONIEM

8 juni, 2023

Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen Meld Misdaad Anoniem (M.) en de Zeeuwse gemeente Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland is heel de provincie vertegenwoordig in de strijd tegen criminaliteit en misdaad.

spoorwegovergang
Goes ;s-Heer Arendskerke

TREINVERKEER TUSSEN GOES EN MIDDELBURG HERVAT

8 juni, 2023

Een botsing tussen een trein en een vrachtwagen heeft donderdagmiddag het treinverkeer tussen Goes en Middelburg stilgelegd. Van 16.00 uur tot 18.45 uur reden er geen treinen.

Ira von Harras voorzitter Podium 't Beest
Goes muziek

IRA VON HARRAS NIEUWE VOORZITTER PODIUM 'T BEEST

7 juni, 2023

Ira von Harras is met ingang van 1 juni de nieuwe bestuursvoorzitter van het Goese cultuurpodium 't Beest. Von Harras, in het dagelijks leven directeur van de Zeeuwse Milieufederatie, heeft een lange geschiedenis met het podium aan de Beestenmarkt.

Grote of Maria Magdalenakerk Goes
Goes Grote of Maria Magdalenakerk

ZOMERCONCERTEN OP CARILLON GROTE OF MARIA MAGDALENAKERK

7 juni, 2023

De hele maand juni wordt een reeks zomerconcerten gehouden waarbij stadsbeiaardier Rien Donkersloot en gastbeiaardiers het carillon bespelen van de Grote of Maria Magdalenakerk.

waakzaam & dienstbaar politie
112 nieuws Reimerswaal

MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN TREINSTATION

6 juni, 2023

Agenten hebben dinsdagmiddag een man aangehouden bij het station Kruiningen-Yerseke nadat hij volgens getuigen een ruit vernield had.

waakzaam en dienstbaar
112 nieuws Kapelle

17-JARIGE VALT DOOR DE MAND BIJ VERKEERSCONTROLE

5 juni, 2023

Bij een verkeerscontrole ter hoogte van de Vierwegen bij Kapelle heeft de politie zondag op maandag een 17-jarige betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

vernielde gymattributen
Kapelle vandalisme

WARE RAVAGE DOOR VANDALEN IN KAPELLE

3 juni, 2023

De schade loopt in de tienduizenden euros; kapotte ruiten, compleet vernielde gymtoestellen, poging tot brandstichting en waterschade. Dat is de voorlopige balans die is opgemaakt van de schade die de afgelopen tijd is aangericht in gymzaal Molenvaete in de gemeente Kapelle.