De leerlingen met op de achtergrond burgemeester Loes Meeuwisse en wethouder Stefan van Belzen.
De leerlingen met op de achtergrond burgemeester Loes Meeuwisse en wethouder Stefan van Belzen. Han Verbeem / Streekomroep De Bevelanden

Burgemeesterontbijt Wissenkerke: leerlingen willen grotere skatebaan

11 oktober, 2023

door: Han Verbeem

WISSENKERKE - Tijdens het jaarlijkse schoolontbijt met de burgemeester hebben basisschoolleerlingen uit Kamperland woensdagochtend een wensenlijstje voorgelegd aan het gemeentebestuur van Noord-Beveland. Ze willen een grotere skatebaan. 

Burgemeester Loes Meeuwisse had de leerlingen van groep 6 van basisschool De Kamperschouw uitgenodigd voor het jaarlijkse burgemeestersontbijt, op het gemeentehuis in Wissenkerke. Eenmaal aan tafel kunnen de leerlingen met de burgemeester spreken over het belang van gezond ontbijten. De kinderburgemeester van Noord-Beveland kan niet meeontbijten, want die is dan al op school in Goes. 

Benieuwd

Het burgemeestersontbijt is elk jaar andere school, ditmaal is Kamperland aan de beurt. Ook andere Zeeuwse gemeenten doen deze dag mee met het Nationaal Schoolontbijt. De tafelgesprekken gaan ook over andere onderwerpen; zo zijn de leerlingen benieuwd naar hoe het is om burgemeester te zijn. En de leerlingen nemen -geheel onverwacht- hun kans om op te komen voor hun skatebaan.

Pannakooi

Eén van de leerlingen overhandigt namens de groep een wensbriefje aan burgemeester Meeuwisse, die het weer doorgeeft aan een wethouder Stephan van Belzen - die binnen het Noord-Bevelandse college verantwoordelijk is voor sportzaken. "Ik wil graag dat de skatebaan groter wordt, dan kan ik beter truuks oefenen en skaten", staat op het briefje te lezen. Ook zou het hek van de voetbalkooi kapot zijn - de leerlingen willen graag dat de gemeente dit repareert.

Gemeenteraad

Van Belzen neemt met een serieuze blik het briefje in ontvangst. "Kapot? Nou, dat is niet zo mooi", moet hij toegeven. Hij zal zijn best doen om het te laten herstellen. En ook de wens voor een grotere baan "neemt hij mee" naar de gemeenteraad. Want uiteindelijk zullen de raadsleden daarover moeten beslissen.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.
Woensdrecht Reimerswaal

Woensdrecht totaal verrast door plan vakantievluchten: 'Een hersenspinsel'

22 februari, 2024

Burgemeester Adriaansen was totaal verrast toen hij dinsdag een bericht las, waarin hoogleraar Joris Melkert en ANVR-topman Frank Oostdam een pleidooi hielden voor burgervluchten in zijn gemeente: "Een hersenspinsel."

James Malikey naar De Vroone
Kapelle Kapelle Cultureel

Winnaar Belgium's Got Talent naar Kapelle

22 februari, 2024

Van Oostende tot in Los Angeles is de naam Malikey al een tijd niet meer onbekend. James speelt piano over de hele wereld. Iets waarmee hij op vierjarige leeftijd begon. Negentien jaar later speelt de Belgische pianist, componist en singer-songwriter filmische muziek met een beeld-, en lichtshow in De Vroone.

Jan de Jager.
SGP Reimerswaal

SGP'er Jan de Jager (43) volgt Tonnie Bliek op in raad Reimerswaal

22 februari, 2024

Tonnie Bliek stopt als raadslid vanwege zijn werk als ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. De zetelwisseling volgt later dit voorjaar.

Stoomtrein Goes-Borsele
Bevelanden Goes

Open Dag Stoomtrein Goes-Borsele

22 februari, 2024

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ruim 50 jaar voor de instandhouding van oude stoomlocomotieven en de spoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke. Zowel de treinen als de lijn zijn eigendom van Stcichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Zaterdag 2 maart organiseert het museumspoorwegbedrijf een open dag in Goes en Hoedekenskerke.

foto ter illustratie
Borsele ammoniaktransport

BORSELE VREEST AMMONIAKTRANSPORTEN

22 februari, 2024

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Werldaamheden aan het Zeeuwse spoor, in december 2023: een machine herstelt de verzakkingen.
Spoor ProRail

Kritiek Herselman op Prorail na 'gebrekkige communicatie' spoorverzakking

20 februari, 2024

De Kapelse wethouder Jon Herselman is blij met de inmiddels uitgebreide uitleg op de website van ProRail, maar noemt deze wel "achteraf en veel te laat."

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

brand op de A58 zorgt voor file
112 nieuws A58

A58 bij 's-Heer Arendskerke gesloten vanwege autobrand

19 februari, 2024

Hulpdiensten zijn maandag aan het begin van de avond in actie moeten komen na melding van een autobrand op de A58 bij 's-Heer Arendskerke. Een personenauto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.