Zeeland Refinery
Zeeland Refinery Streekomroep de Bevelanden

CNV en FNV stellen Zeeland Refinery ultimatum

6 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

NIEUWDORP - De vakbonden CNV en FNV hebben een ultimatum gestuurd naar Zeeland Refinery. Ze roepen de olieraffinaderij onder meer op om met een fatsoenlijke loonsverhoging te komen.

Het ultimatum loopt tot vrijdagmiddag 9 februari. Als er dan voor 12.00 uur geen voorstel is, gaan vakbonden over tot actie. Om te laten zien dat ze daartoe bereid zijn, verzamelen medewerkers zich komende donderdag tijdens de lunch. Ze noemen dit een 'laatste kans actie' om het bedrijf alsnog tot reden te brengen.

Ze willen daarmee een laatste signaal geven, legt Elsa van der Kraats van FNV uit. "Voor het tot echte stakingen komt, want onze leden staan er strijdbaar in. Het bedrijf draait goed. Ik hoop oprecht dat de directie dit laatste signaal serieus neemt en over de brug komt met een forse structurele loonsverhoging die recht doet aan de inzet van de medewerkers. Ook hoop ik dat de directie de inflatie behoorlijk compenseert."

Moeizame onderhandelingen over loon

Die loonsverhoging is namelijk waar de cao-onderhandelingen nu vooral op vastlopen. De eis is een loonsverhoging van 14,3 procent, terwijl het bedrijf 5,5 procent biedt. Johan Honders van CNV noemt dat "bij lange na niet genoeg om de inflatie van achterliggende jaren te compenseren."

De vakbonden vinden het versturen van een ultimatum een logische volgende stap. Volgens Honders betekent het een laatste waarschuwing aan Zeeland Refinery om met de eisen in te stemmen. Als dat niet gebeurt, zullen er acties komen. "Dan hebben wij onze handen vrij voor mogelijke stakingen. Medewerkers laten komende donderdag vast aan de directie zien dat ze daar geen enkel probleem mee hebben."

Dit is een bericht van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."