Dierendagviering in Ovezande
Dierendagviering in Ovezande Ad Schenk, voorzitter parochiekern O.L.V. Hemelvaart Ovezande

Dierendagviering RK-kerk Ovezande

28 september, 2023

door: Marcel Steenbakker

OVEZANDE - Het is inmiddels traditie; op of omstreeks 4 oktober, Wereld Dierendag, wordt in de RK-kerk in Ovezande de Dierendagviering gehouden. Hèt moment om je knuffeldier of huisdier mee te nemen naar de kerk.

De Dierendagviering heet eigenlijk de Sint Franciscus van Assissi-viering. De mis is dan ook ter ere van deze heilige die alles wat leeft, dus ook dieren, beschouwde als zijn broeders en zusters. Het is dan ook geen wonder dat Franciscus van Assissi gezien wordt als de heilige van de dieren. Hij stierf op 3 oktober 1226. Zo ontstond Wereld Dierendag, een dag na zijn sterfdag, op 4 oktober.

Alle parochianen en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om met hun huisdier of lief knuffeldier, naar de kerk te komen. In deze feestelijke viering ontvangen alle dieren en knuffels aan de lijn, in mand, kooi of in de armen van hun baasjes, de speciale dierenzegen van pastor Alida van Veldhoven.

De wat grotere viervoeters moeten wachten in de pastorietuin en worden na de viering in de kerktuin gezegend.

Zondag 1 oktober wordt de Dierendagmis gehouden in de RK-kerk aan de Hoofdstraat in Ovezande. Alle knuffels en huisdieren zijn vanaf 9.30 uur van harte welkom.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.
Woensdrecht Reimerswaal

Woensdrecht totaal verrast door plan vakantievluchten: 'Een hersenspinsel'

22 februari, 2024

Burgemeester Adriaansen was totaal verrast toen hij dinsdag een bericht las, waarin hoogleraar Joris Melkert en ANVR-topman Frank Oostdam een pleidooi hielden voor burgervluchten in zijn gemeente: "Een hersenspinsel."

James Malikey naar De Vroone
Kapelle Kapelle Cultureel

Winnaar Belgium's Got Talent naar Kapelle

22 februari, 2024

Van Oostende tot in Los Angeles is de naam Malikey al een tijd niet meer onbekend. James speelt piano over de hele wereld. Iets waarmee hij op vierjarige leeftijd begon. Negentien jaar later speelt de Belgische pianist, componist en singer-songwriter filmische muziek met een beeld-, en lichtshow in De Vroone.

Jan de Jager.
SGP Reimerswaal

SGP'er Jan de Jager (43) volgt Tonnie Bliek op in raad Reimerswaal

22 februari, 2024

Tonnie Bliek stopt als raadslid vanwege zijn werk als ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. De zetelwisseling volgt later dit voorjaar.

Stoomtrein Goes-Borsele
Bevelanden Goes

Open Dag Stoomtrein Goes-Borsele

22 februari, 2024

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ruim 50 jaar voor de instandhouding van oude stoomlocomotieven en de spoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke. Zowel de treinen als de lijn zijn eigendom van Stcichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Zaterdag 2 maart organiseert het museumspoorwegbedrijf een open dag in Goes en Hoedekenskerke.

foto ter illustratie
Borsele ammoniaktransport

BORSELE VREEST AMMONIAKTRANSPORTEN

22 februari, 2024

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Werldaamheden aan het Zeeuwse spoor, in december 2023: een machine herstelt de verzakkingen.
Spoor ProRail

Kritiek Herselman op Prorail na 'gebrekkige communicatie' spoorverzakking

20 februari, 2024

De Kapelse wethouder Jon Herselman is blij met de inmiddels uitgebreide uitleg op de website van ProRail, maar noemt deze wel "achteraf en veel te laat."

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

brand op de A58 zorgt voor file
112 nieuws A58

A58 bij 's-Heer Arendskerke gesloten vanwege autobrand

19 februari, 2024

Hulpdiensten zijn maandag aan het begin van de avond in actie moeten komen na melding van een autobrand op de A58 bij 's-Heer Arendskerke. Een personenauto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.