vrijwilligers van de Reddingsbrigade Goes
vrijwilligers van de Reddingsbrigade Goes Omroep Zeeland

Donkere wolken pakken zich samen boven Reddingsbrigade Goes

17 april, 2024

Van onze redactie

GOES - De gemeente Goes gaat zich niet inzetten om de reddingsbrigade in de gemeente te behouden. Tot groot verdriet van de reddingsbrigade, die voor 1 juli een nieuw onderkomen moet vinden.

De duidelijkheid kwam na vragen van het CDA over de toekomst van de brigade.

Andere bestemming

De boten zijn nu nog ondergebracht bij de brandweerpost in 's Heer Arendskerke, maar die moeten daar weg. De organisatie heeft op dit moment geen geld om een ander pand te huren. Voorheen zat de reddingsbrigade samen met de brandweer in het pand in 's Heer Arendkerke, maar die is verhuisd naar Heinkenszand. Daarom is het pand nu van de gemeente en die heeft er een andere bestemming voor.

En de gemeente gaat de reddingsbrigade verder niet helpen. Voorzitter Aswin Meulblok is teleurgesteld: "Dit is verdrietig, we zitten al bijna vijftig jaar in de gemeente Goes. We zetten ons met vrijwilligers in en dan wordt je zo de rug toegekeerd." Meulblok somt op: "Wij doen veel in de gemeente en de regio. We zijn ook ingezet in Limburg bij de overstromingen. Toen zei de Goese wethouder dat het goed is dat zoiets in de gemeente zit. Verder helpen we bij evenementen, zoals de Sinterklaasintocht en de nieuwjaarsduik in Wemeldinge."

Er is nog een sprankje hoop: als de Veiligheidsregio de reddingsbrigade kan helpen met nieuwe huisvesting. Overstappen naar een andere gemeente is nog niet ter sprake gekomen. "Wij willen reddingsbrigade Goes blijven."

Dit is een bericht van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De Goederenloods in Goes.
Dag van de Arbeid 1 mei

PvdA/GroenLinks Zeeland presenteert 1 mei in Goes 'links spoorboekje'

30 april, 2024

Tijdens de bijeenkomst presenteren PvdA/GL-Stateleden Ralph van Hertum en Ernst Jonker hun 'spoorboekje' voor het linkse geluid in de Zeeuwse Staten, de komende drie jaar.

KWADENDAMME HEET TWEE WEKEN LANG ‘BLUESTOWN’
Kwadendamme Bluesfestival

KWADENDAMME HEET TWEE WEKEN LANG ‘BLUESTOWN’

30 april, 2024

Wethouder Marga van de Plasse heeft woensdag het nieuwe naambord van Kwadendamme onthuld: Bluestown. Het bord is gemaakt vanwege de dertigste editie van het Bluesfestival dat op 10 en 11 mei gehouden wordt.

gaslucht waargenomen bij voormalig hotel in Goes
112 nieuws Goes

Opvanglocatie Goes ontruimd na gaslucht

30 april, 2024

De bewoners van de noodopvanglocatie in Goes hebben deze dinsdagmorgen moeten verlaten vanwege een gaslucht. De brandweer en werknemers van energiebedrijf DNWG hebben diverse metingen verricht.

De windmolens aan de Schoorse Zeedijk worden vervangen door grotere exemplaren met meer opbrengst.
Schore Hansweert

Schore vreest overlast windmolens, college vraagt advies GGD

30 april, 2024

Vanavond houdt oppositiepartij Gemeentebelang Kapelle een informatiebijeenkomst voor bezorgde omwonenden, in het dorpshuis van Schore.

Culturele Agenda t/m zondag 5 mei 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 5 mei 2024

29 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Skate-Event Wemeldinge
Kapelle Wemeldinge

Skate-Event Wemeldinge

28 april, 2024

Op zaterdag 18 mei wordt samen met Skateland Rotterdam een skate-evenement georganiseerd aan de Chezeeweg in Wemeldinge. Van 13:00 tot 17:00 uur kun je skaten, BMX’en, steppen en skateboarden.

burgemeester Cees van den Bos hijst nationale driekleur
Bevelanden Koningsdag

Terugblik Koningsdag 2024

28 april, 2024

Koningsdag 2024 op de Bevelanden ging gepaard met veel live muziek, spel, vrijmarkten en officiële handelingen; zoals de jaarlijkse aubade. In Goes werd de vlag gehesen bij de Westerkerk door burgemeester Cees van den Bos en het kindercollege.

de gestrande vrachtwagen
112 nieuws Borsele

Vrachtwagen in sloot bij 's-Heerenhoek

26 april, 2024

Een vrachtwagen is vrijdagmorgen in een sloot terecht gekomen naast de Nassauweg bij 's-Heerenhoek. De bestuurder is met de schrik vrijgekomen.