foto Pixabay

DUO OPENT EERSTE ZEEUWSE SERVICEBALIE IN GOES

24 mei, 2024

door: Peter van den Assem

GOES – De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) opent op 18 juni de eerste servicebalie in Zeeland. Vanaf die tijd kunnen (oud-)studenten en ouders terecht in het Stadskantoor van Goes met vragen over aanvragen van studiefinanciering of het terugbetalen daarvan.

Wie gebruik wil maken van het servicepunt moet van tevoren wel een afspraak. De balie is in eerste instantie iedere twee weken op dinsdag geopend van 10.00 – 16.00 uur. Maar als er veel animo voor is, wordt gekeken of de balie vaker open kan.

ONLINE

Het aanvragen van studiefinanciering blijkt lang niet altijd eenvoudig. Het kan online, maar ook dan is het niet voor iedereen gemakkelijk om zo’n aanvraag goed in te vullen. En wat te doen met studieschuld en problemen met terugbetalen? Dat zijn onder meer de zaken waar (oud-) studenten en ouders straks voor bij de servicebalie van DUO terecht kunnen. Uitgangspunt daarbij is dat zij meer persoonlijk gerichte ondersteuning krijgen.

ONDERWIJSSTAD

En daarmee is er weer een servicepunt toegevoegd in het Stadskantoor van Goes, waar – naast de reguliere diensten van de gemeente - ook al loketten van het CBR, GR De Bevelanden, het Expat Center en IND zijn ondergebracht. Goes profileert zich graag als onderwijsstad en de komst van DUO sluit daar bij aan. “We zijn hartstikke blij met deze dienstverlening”,  zegt wethouder Stan Meulblok.

Wie gebruik wil maken van het DUO-loket zal van tevoren online een afspraak moeten maken via duo.nl/servicekantoor. Dat kan vanaf begin juni.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.