een gezond ontbijtje
een gezond ontbijtje Pixabay

Een gezond ontbijt; elke dag en voor ieder kind!

8 oktober, 2024

door: Marcel Steenbakker

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bezoekt woensdag 9 oktober basisschool de Zevensprong. Zij schuift met kinderburgemeester Eva Griep en de leerlingen van de school aan voor het Burgemeestersontbijt.

Doel van het Burgemeestersontbijt is het onder de aandacht brengen van het belang van een goed en gezond ontbijt. Deelnemende gemeenten krijgen vanuit de landelijke organisatie een ontbijtpakket volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf.

Het Burgemeestersontbijt wordt gehouden van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 oktober. Naast de gemeente Reimerswaal staan ook Kapelle en Noord-Beveland vermeld in de lijst van deelnemende gemeenten op de website van het Burgemeestersontbijt.

Belang van een goed ontbijt

Burgemeesters, bakkers, juffen en meesters willen met het Burgemeestersontbijt het belang van een goed ontbijt onderstrepen. Het gebeurt te vaak dat kinderen op school komen met een snel ontbijtje achter de kiezen of helemaal geen ontbijt gegeten hebben.

Burgemeesters schuiven in een leslokaal of in sommige gevallen in de raadszaal, aan met de leerlingen van één klas. Ze ontbijten samen met de kinderen die in de gelegenheid worden gesteld vragen te stellen aan de burgemeester of wethouder. Omgekeerd luisteren de burgemeesters naar de ideeën, opvattingen en behoeften van de kinderen.

Het ontbijt met burgemeester José van Egmond en kinderburgemeester Eva Griep op basisschool de Zevensprong in Krabbendijke begint om 08.30 uur. 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Wethouder Stephan en juf Willemijn bij de onthulling van het bordje 'Bieb op school'.
Noord-Beveland Bieb op school

Noord-Beveland breidt bieb op scholen uit met 'fikse steun van Rijk'

17 oktober, 2024

Met een éénmalige toelage van het Rijk kan het aantal openingsuren van de bibliobussen in de gemeente worden verdubbeld: van 10,5 uur naar 20,5 uur per week. Donderdagmiddag gaf wethouder Van Belzen het startsein voor de Bieb op School, bij De Vliete in Wissenkerke.

Theo Prins, van kenniscentrum Deltares, geeft uitleg over de zoute Zeeuwse meren.
Zuidwestelijke Delta natuurontwikkeling

Natuurherstel of natuurontwikkeling: 'Terug naar vroeger kan niet meer'

17 oktober, 2024

Deskundigen, bestuurders, milieuactivisten en politici verschillen van mening: is herstel altijd wel mogelijk? Of moet Zeeland juist de kans geven aan nieuwe natuurvormen, zonder heimwee naar het verleden - is de centrale vraag op de kennisdag van de Zuidwestelijke Delta.

Projectmanager Ron Nouws (rechts) en dagelijks bestuurder Anco Sneep, van Waterschap Brabantse Delta.
Waterschap Scheldestromen dijkversterking

Buurwaterschap haalt inspiratie op bij dijkversterking Hansweert: 'Zo'n infopunt, dat komt er bij ons óók'

16 oktober, 2024

Ingenieurs en bestuurder van Waterschap Brabantse Delta hebben een bezoek gebracht bij de dijkversterking bij Hansweert in Zeeland. Dit kijkje bij de Zeeuwse buren heeft hen geïnspireerd en op nieuwe ideeën gebracht voor hun eigen project.

De Hellenburgstraat, met de weg naar het explosieterrein. Links de opgang naar de hondenvereniging.
borsele

Hondenvereniging moet veld delen met EOD: 'Kleine, gecontroleerde explosies'

16 oktober, 2024

De gemeente Borsele zoekt al enige tijd naar een permanente plek om oude oorlogsmunitie veilig te laten ontploffen. Dit is nodig omdat er af en toe explosieven uit de Tweede Wereldoorlog worden gevonden, bijvoorbeeld tijdens landbouwwerkzaamheden.

Ook in teflon, de anti-aanbaklaag, van pannen zit PFAS.
PFAS Waterschap Scheldestromen

Tweede Kamer wil vóór komende zomer PFAS-verbodslijst: 'Dit biedt kansen voor Zeeland'

16 oktober, 2024

Goed nieuws voor Zeeland, zegt Karin Körver - namens de Partij voor de Dieren (PvdD) in Waterschap Scheldestromen. Een soortgelijke motie die zij de afgelopen algemene vergadering van Scheldestromen indiende, heeft het niet gehaald. "Maar de oproep van de Kamer laat de urgentie zien. Hoe eerder een verbod er komt, hoe beter." 

Woningbezitters krijgen 1.850 euro subsidie voor woningisolatie, na Reimerswaal is de regeling ook in Tholen opengesteld.
Woningisolatie Tholen

Ruim 360 aanvragen subsidieregeling woningisolatie Reimerswaal, Tholen haakt aan

15 oktober, 2024

De subsidie is bedoeld voor woningen met energielabel D, E, F of G, of voor woningen met twee slecht geïsoleerde bouwdelen. Huiseigenaren kunnen de subsidie gebruiken voor isolatieglas en het isoleren van muren, daken en vloeren.

Aanhanger met aardappels gekanteld, Deltaweg afgesloten
112 nieuws N256

Aanhanger met aardappels gekanteld, Deltaweg afgesloten

15 oktober, 2024

Dinsdag is aan het begin van de middag een aanhanger geladen met aardappels gekanteld op een parallelweg van de Deltaweg bij Goes. Een deel van de lading is op de Deltaweg terechtgekomen.

de scooter botste op de zijkant van de auto
112 nieuws Noord-Beveland

Scooterbestuurder lichtgewond na botsing bij Kortgene

14 oktober, 2024

Een scooterbestuurder is maandag aan het einde van de middag lichtgewond geraakt na een botsing met een personenauto. De botsing vond plaats op de kruising van de Schapendijk en Oudedijk bij Kortgene.