eerste BookTok-event Goes
eerste BookTok-event Goes Pixabay

Eerste BookTok-event in Goes

27 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Boektokkers zijn hot en helpen via sociale media mee om mensen weer aan het lezen te krijgen. Ze inspireren jong en oud om vaker een boek op te pakken en te lezen.

Hun naam is afgeleid van het platform TikTok en net als influencers prijzen ze hun favoriete boeken aan, al dan niet gesteund door de auteur of uitgeverij. Het zijn veelal jonge mensen die de laatste jaren voor een opleving onder de lezers zorgen. Steeds vaker weten ze jongeren te inspireren hun mobieltjes en tablets even weg te leggen en te verruilen voor een boek.

Wereldwijd worden tegenwoordig BookTok-events gehouden. Dit zijn evenementen waar boektokkers en auteurs samenkomen om over boeken te praten. Daarnaast worden tijdens een dergelijk evenement workshops georganiseerd en worden boeken en hebbedingetjes te koop aangeboden.

BookTok-event 

Medewerkers van Bibliotheek Oosterschelde en Boekhandel De Koperen Tuin organiseren vrijdag 8 maart het allereerste BookTok-event. Het programma is samengesteld op basis van de kennis en ervaring van deze medewerkers op het gebied van BookTok, Young Adult boeken en de doelgroep.

Bekende auteurs als Chinouk Thijssen en Rani de Vadder zullen worden geïnterviewd door populaire BookTokkers als @loonieslibrary, @sann_reads en @theboywhoreadsbooks. Ook vinden er verschillende workshops plaats, bijvoorbeeld over illustreren en boekenleggers maken, en kunnen er boeken tegen gereduceerde tarieven en ‘bookish goodies’ worden aangeschaft.

Het BookTok-event van Bibliotheek Oosterschelde en Boekhandel De Koperen Tuin wordt vrijdag 8 maart gehouden van 19.00 tot 22.00 uur. Voor het volledige programma en toegangskaartjes kunnen geïnteresseerden terecht op de https://bit.ly/BookTokGoes.

Bron: Bibliotheek Oosterschelde

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."