eerste tiny house in Goes een feit
eerste tiny house in Goes een feit Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Eerste tiny house in gemeente Goes geplaatst

17 oktober, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - Het had wat voeten in de aarde en het project liep wat vertraging op maar uiteindelijk is het er toch nog van gekomen. Dinsdag werd het eerste tiny house geplaatst; aan de Tiendendreef.

Het was de bedoeling dat het tiny house 's morgens onder toeziend oog van wethouder Joan Veldhuizen geplaatst zou worden maar dat kon helaas niet doorgaan. Een kapotte takel verhinderde dat het huisje afgeladen kon worden. Met enkele uren vertraging werd het houten bouwwerk toch nog op zijn plaats gehesen.

Letland

Het aan de Tiendendreef geplaatste tiny house is gemaakt in Letland. De huizen worden daar gebouwd van hout wat goed vochtbestendig is. De Nederlandse importeur is regelmatig te vinden op de bedrijfsvloer in de fabriek in Letland. Desgewenst kunnen de huisjes naar eigen smaak aangepast en uitgebreid worden.

Tiny woonpark

In 2021 startte de gemeente Goes met het aanleggen van een tiny forest aan de Tiendendreef. Het kleine bos beslaat een 240 vierkante meter. Leerlingen van de naastgelegen school De Kring helpen met het onderhouden van het parkje.

Nog geen jaar later was het bestemmingsplan rond voor het plaatsen van 11 huisjes. Hierna is de grond bouwrijp gemaakt en zijn de kavels in de verkoop gegaan. Het animo was vanaf het begin groot. Van de 11 beschikbare kavels zijn er nog slechts 2 over, de andere kavels waren al snel verkocht.

De gelukkige nieuwe eigenaren konden beginnen met het aanschaffen van hun eigen tiny house, geheel naar eigen ontwerp. De huisjes zijn 50 vierkante meter groot en 6 meter hoog. De komende tijd volgen de andere tiny houses

Interesse

Tiny houses zijn in vergelijking met een gewone woning relatief goedkoop. Dat is één van de aspecten die het voor sommige mensen aantrekkelijk maakt om tot aanschaf over te gaan. Een ander aspect is dat mensen met minder ruimte hun leven anders inrichten; minder van alles maar toch comfortabel. Wonen in een tiny house brengt je dichter bij de natuur en je wordt meer zelfvoorzienend. Volgens sommigen zijn die laatste twee bijzonder waardevol.

Aan de Tiendendreef zijn nog twee kavels beschikbaar. Wie interesse heeft kan informatie opvragen via www.goes.nl/info-goes-week-40-2023 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."