Drukte bij Westerscheldetunnel (archieffoto)
Drukte bij Westerscheldetunnel (archieffoto) Omroep Zeeland

Enorme drukte bij Westerscheldetunnel door ongelukken Antwerpen: 'Stel je reis uit'

21 juni, 2024

door: Omroep Zeeland

GOES / ANTWERPEN - Door ongelukken op de Ring van Antwerpen is het vrijdagmiddag gigantisch druk bij de Westerscheldetunnel. Dat laat NV Westerscheldetunnel weten op de website. De vertraging duurt vanavond nog tot zeker 20.00 uur.

Op de Ring van Antwerpen gebeurden eerder vandaag meerdere ongelukken, waardoor veel verkeer besloot om te rijden via de Westerscheldetunnel. Dat leidt tot flinke drukte bij de tunnel.
"Het is vooral vanuit Zeeuws-Vlaanderen aanzienlijk drukker", zegt Nicolette Kistenkas van de Westerscheldetunnel. "Er staat een file van zes kilometer en inmiddels is de vertraging ongeveer een half uur. De file staat nog niet in de tunnel, dat mag ook niet." Om te voorkomen dat er een file in de tunnel zelf ontstaat, wordt verkeer in de Oostbuis, richting Borssele, gedoseerd doorgelaten.

Maatregelen

De Westerscheldetunnel heeft wel maatregelen getroffen vanwege de drukte. "We hebben maximaal opgeschaald. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die langer blijven en hebben we een berger staan, die ook zo snel mogelijk incidenten kan oplossen."
In het verleden is het wel eens voorgekomen dat de Westerscheldetunnel op last van Rijkswaterstaat de tolpoortjes open moest zetten, zodat het verkeer gratis en snel kon passeren, om de verkeersdrukte af te laten nemen. "Die maatregelen treffen we nu niet, omdat het verkeer momenteel nog rijdt. Dat doen we alleen bij hele lange files nadat de tunnel bijvoorbeeld langdurig afgesloten is geweest."

Reis uitstellen

Voor wie nu door de tunnel moet heeft Kistenkas nog wel een advies: "Stel je reis nog even uit, zeker tot na 20.00 uur. Als je geen haast hebt, wacht dan nog even met je reis."
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.