De Musicalvrienden
De Musicalvrienden Ineke Schouwenaar, Streekomroep De Bevelanden

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

door: Ineke Schouwenaar

GOES – Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks,  animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Tammy Scholten is vanaf het begin bij de organisatie van het festival betrokken geweest. Het is allemaal begonnen met het idee om, in zomerse sferen, mensen samen te brengen en dan te genieten van lekker eten en drinken. “Het voelt inmiddels als een soort reünie”, zegt Tammy.  Er staan foodtrucks op het terrein die al jarenlang van de partij zijn, maar er staan ook weer nieuwe tussen.

GEUREN EN KLEUREN

Zaterdagmiddag liepen mensen in het zonnetje te genieten van wat het festival te bieden heeft! Op het terrein kwamen allerlei geuren vrij. Van Indiase curry’s, poffertjes en kebab tot specialty coffee.

Kleurig waren de kostuums van de leden van Musical Vrienden. Zij hielden een theeparty aan een grote gedekte tafel met fraai theeservies. En zij zongen liedjes uit hun nieuwe voorstelling Alice in Wonderland.

Kleurrijk waren ook de geschminkte gezichtjes van de kinderen, die maar moeilijk een keuze konden maken uit de vele ontwerpen. De rij met papa’s en mama’s met kinderen die geschminkt wilden worden, was best lang.

NIEUWE INITIATIEVEN

Leerlingen van de VMBO-afdeling van het Goese Lyceum verkochten vanuit hun foodtruck Zeeuwse mosselen. Het is volgens docent Edo Maat een vorm van Praktijk Gericht Onderwijs. Zo kunnen de leerlingen op een andere manier leerdoelen bereiken. De opbrengst van de verkoop is voor een goed doel.

OPTREDENS

Er treden diverse bands op tijdens het festival, zoals Smaakstof, The Geeze, Reboot, Carly en Woodworks. Muziek, foodtrucks, optredens en activiteiten, dat is wat de festivalbezoekers nog tot en met zondag kunnen beleven in Goes.

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.