De flyer is in het Engels opgesteld en verwijst via een qr-code naar een site met praktische informatie over Reimerswaal.
De flyer is in het Engels opgesteld en verwijst via een qr-code naar een site met praktische informatie over Reimerswaal.

Arbeidsmigranten Reimerswaal krijgen uitleg in eigen taal

27 februari, 2024

door: Han Verbeem

KRUININGEN - Een app, speciaal voor arbeidsmigranten, moet werknemers uit andere landen informeren over de regels in de gemeente Reimerswaal. Via een flyer met de qr-code kunnen de migranten in meerdere talen praktische informatie vinden over hun verblijf en werk in Reimerswaal.

De informatie is via de app in zestien talen beschikbaar. De flyer met qr-code is in een oplage van een paarhonderd stuks verspreid onder een aantal bedrijven in Reimerswaal die met arbeidsmigranten werken, waaronder ook uitzendbureau's.

Kostbaar

Het zou té kostbaar zijn om de begeleidende flyer zelf ook in meerdere talen te drukken, zegt wethouder Maarten Both. Het is overigens de gemeenteraad zelf geweest, die eerder het college heeft opgeroepen de arbeidsmigranten in een eigen taal aan te spreken op de regels en bepalingen in de gemeente. De flyer is in het Engels opgesteld, en wie de code inscant kan vervolgens kiezen voor de taal uit het land van herkomst.

Raadsbankjes

De raadsleden troffen een exemplaar van de informatieflyer dinsdagavond aan op de raadsbankjes, bij aanvang van de raadsvergadering. Maar deze viel niet bij iedereen in goede aarde. "Straks komen er nog flyers in het Turks, Marrokaans en Chinees... hoe ver moeten we gaan", verzucht Marien Weststrate (Leefbaar Reimerswaal). 

Afval

Sommige raadsleden willen dat de app wordt uitgebreid met informatie over de wijze van afvalinzameling. De wethouder belooft hiernaar te kijken.De qr-code verwijst naar de site myinfoapp.nl/reimerswaal


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.