impressie hoe de oude melkfabriek eruit komt te zien
impressie hoe de oude melkfabriek eruit komt te zien Kennedy West Vastgoed

GEBOUW OUDE MELKFABRIEK GOES GAAT ONDERDAK BIEDEN AAN RESTAURANT

21 maart, 2024

door: Peter van den Assem

GOES – De oude melkfabriek in het Marconigebied in Goes wordt verbouwd tot restaurant. Als alles volgens planning verloopt, zal de horecagelegenheid eind volgend jaar de deuren openen.

Eind vorig jaar heeft de gemeente Goes ondernemers opgeroepen om met plannen voor het gebouw te komen. Daar zijn zo’n tien reacties op gekomen, waarvan uiteindelijk twee serieuze kandidaten overbleven. Kennedy West Vastgoed uit Hulst heeft het project uiteindelijk binnengehaald en neemt het pand van de gemeente over.

FAMILIERESTAURANT

Kennedy West gaat het restaurant niet zelf exploiteren. Daarvoor is een ander bedrijf gevonden. Welk bedrijf dat is, kan woordvoerder Ivo Mattheeuws op dit moment nog niet zeggen. “Maar het wordt een gemoedelijk en betaalbaar familierestaurant”, licht hij toe.

Het gebouw wordt niet alleen gerestaureerd, er wordt ook aangebouwd. Die extra ruimte zal voorzien in een bedrijfswoning en in kantoorruimte voor andere bedrijven.

HISTORISCHE ELEMENTEN

De gemeente Goes heeft vooraf wel de nodige eisen gesteld aan de verbouwing van het pand. De historische elementen zijn belangrijk. Zo moeten onder meer de oude schoorsteen en de dakranden behouden blijven. Kennedy West heeft in de plannen aangegeven dat te zullen doen. Daarnaast is er de nodige aandacht voor ecologische maatregelen.

AFGEBRAND

Zo oud is het gebouw van de voormalige melkfabriek overigens nog niet. Het werd in 1951 gebouwd door de Hollandsche Fabriek van Melkproducten NV Hollandia. Nauwelijks vijfentwintig jaar daarna, in 1975, ging de fabriek dicht. Drie jaar later werd die in gebruik genomen door Auto Centrum Goes, die ook het terrein daarvoor bebouwde. De garage van het autobedrijf brandde enkele jaren geleden af. Alleen de oorspronkelijke melkfabriek bleef over.

Zo ziet de melkfabriek er vandaag de dag uit. © foto Streekomroep De Bevelanden


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."