Schoolstraat 's-Gravenpolder
Schoolstraat 's-Gravenpolder

GEEN NATTE VOETEN MEER IN SCHOOLSTRAAT

14 augustus, 2023

door: Peter van den Assem

’s-GRAVENPOLDER – De werkzaamheden in de Schoolstraat in ’s-Gravenpolder om overlast van overtollig regenwater te voorkomen zijn afgerond. De gemeente was ermee begonnen toen in 2018 regenwater in de straat niet voldoende kon worden afgevoerd. Bij een aantal woningen liep het toen naar binnen.

Het gaat niet alleen om de Schoolstraat. Ook de ’s-Gravenstraat (een van de doorgaande straten in ’s-Gravenpolder) bleek kwetsbaar. Nu de Schoolstraat is aangepakt, zal ook de overlast van regenwater in de Gravenstraat tot het verleden moeten behoren.

REGENWATERRIOOL

Na het werk aan de nieuwbouwwoningen in de Schoolstraat is de gemeente gestart met het aanleggen van een parkeerterrein en de herinrichting van de straat. Die is opgehoogd en datzelfde geldt voor de Kerkhoekstraat. Daarnaast is er in de Schoolstraat een apart regenwaterriool aangelegd. Zo krijgt het gemengde riool minder te verwerken en wordt de kans op wateroverlast kleiner.

GROENE GREPPEL

Om de hoek, in het Schoolpad, is een zogenoemde ‘wadi’ aangelegd. Dat woord staat voor Wat Afvoer Drainage en Infiltratie. Het is eigenlijk een groene greppel in een bebouwd gebied waar het water instroomt, waarna het door het groen en de aarde eronder wordt gefilterd. Het water dat daar via de weg in terecht komt, wordt afgevoerd naar de sloot aan de Haagdijk. In tijden van droogte kan het er juist in worden vastgehouden.

PARKZONE

Voor de komende jaren staan dezelfde werkzaamheden gepland in de parkzone tussen de Langeweg en de Populierenstraat. Onder meer door verlaging van de groenstroken kan water makkelijker afvloeien en ook weer worden vastgehouden als het droog is.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.