Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald. Pixabay

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

door: Han Verbeem

KRUININGEN - Reimerswaal moet het doen met minder afvalbakken in het buitengebied. Raadslid Olaf Buteijn (CDA) is onlangs  aangesproken door "enthousiaste fietsers en wandelaars" na het verdwijnen van de blikvangers bij Krabbendijke, merkt hij dinsdagavond op tijdens de raadsvergadering. Dat klopt, zegt wethouder Maarten Both: deze zouden gebruikt worden voor het illegaal storten van (bedrijfs)afval.

Wethouder Maarten Both vindt niet dat het weghalen van deze blikvangers tot hinder leidt of publieksonvriendelijk zou zijn. "Fietsers en wandelaars kunnen het kleine beetje afval dat ze produceren best mee naar huis nemen", antwoordt hij op de vraag van het CDA. 

Blikvanger

Tot voor kort stond onder meer bij de Westelijke Parallelweg in Krabbendijke zo'n blikvanger, een vangnet waarin voorbijgangers blikjes en ander afval kunnen werpen. Maar het past niet meer in het huidige afvalbeleid van de gemeente, zegt de wethouder. Reimerswaal doet immers grote moeite om het afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden en de hoeveelheid restafval tot een minumum terug te brengen. 

Jutbakken

Overigens zijn niet alle openbare afvalbakken en -inzamelpunten weggehaald. Zo er staat nog een blikvanger in Yerseke. "Daar gaat het goed", aldus de wethouder. Daarnaast staan enkele zogeheten 'jutbakken' langs de Westerschelde, bedoeld voor het storten aangespoeld en ingezameld zwerfafval.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.