Prins Fabian en adjudant Robin
Prins Fabian en adjudant Robin Arti Carnaval

Goes heeft nieuwe prins carnaval

12 november, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - Na jaren van afwezigheid heeft Goes, in carnavalstijd Hanzehat, een carnavalsprins. Zaterdagavond werd tijdens het Elf-Elf Bal in Café Baarends prins Fabian gepresenteerd.

Hanzehat doet weer mee en kan zich in de wijde omgeving weer laten zien met een prins en raad van elf. Fabian Smitskamp is de nieuwe prins carnaval. Fabian is al ruim elf jaar raadslid van Arti Carnaval. De doorgewinterde carnavalvierder weet dat elf een belangrijk getal is; het narrengetal. Op de elfde van de elfde, en dan het liefst om 23.11 uur, start het nieuwe carnavalseizoen.

Naast prins Fabian werd ook zijn adjudant gepresenteerd. Robin Ventevogel ook al jaren actief binnen de raad schaart zich aan de zijde van de prins. Samen met een raad van elf met maar liefst 5 nieuwkomers krijgt het carnaval in Goes weer een nieuwe impuls. De afgelopen jaren was er geen prins en ook geen raad van elf. De honneurs werden waargenomen door de Arti hanzen.

Prins Fabian, zijn adjudant en de raad van elf zullen tijdens het carnaval in feestzalen en cafés de hanzehatters vertegenwoordigen door acte de présence te geven.

Bron: Arti Carnaval 


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.