duizenden bezoekers Roze Zaterdag 2023
duizenden bezoekers Roze Zaterdag 2023 Lea de Kool, Streekomroep de Bevelanden

GOES KIJKT TERUG OP SUCCESVOLLE ROZE ZATERDAG

18 juni, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - In alle opzichten kan Goes terugkijken op een meer dan geslaagd evenement. Roze Zaterdag 2023 was een feest voor iedereen met aandacht voor liefde, acceptatie en respect.

Duizenden bezoekers genoten met volle teugen van alle activiteiten op en rond Roze Zaterdag 2023. Het gevarieerde programma maar ook het feit dat voor de eerste keer in de geschiedenis van Roze Zaterdag het evenement naar Zeeland is gehaald bracht een stroom van mensen al vroeg op gang.

Programma

Het programma van de Roze Zaterdag was divers. In de morgen werd gestart met een oecumenische kerkdienst in de Geerteskerk in Kloetinge. Nationale en lokale hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig en namen, in sommige gevallen, actief deel aan de viering door voordrachten. Freedom Zeeland zorgde met zang en muziek voor de muzikale invulling van de viering.

Na de kerkdienst verplaatste het feest zich richting Goese kade waar omstreeks 11.30 uur het middagprogramma van start ging met een optreden van de Drijvende Diva, gevolgd door de Regenboogparade. Opvallend druk was het op en rond de informatiemarkt op het Bleekveld. Veel organisaties presenteerden zich hier: de GGD, Roze in Blauw (LHBTI-vereniging van de politie), het lokale Rainbow Café en anderen.

Op de Grote Markt en de Grote of Maria Magdalenakerk, alsook het plein naast de kerk aan de Zusterstraat, was voorbestemd voor entertainment. Op de markt met live-optredens van artiesten zoals Patricia Foort, Frenna, Gerard Joling, Ruth Jacot en Johnny Logan. In de kerk en het plein ernaast optredens van deejays waaronder DJ Jean, Lady Bee, Preztone, Reza en Janick Megroot. De avond werd afgesloten met een optreden van de Zeeuwse all-girl band These Girls Are Loud.

Harmonieus

Elkaar liefhebben, respect hebben voor elkaar en elkaar accepteren; deze thema's klonken de hele dag door in het Goese stadscentrum. De organisatie had met behulp van de gemeente Goes en de vele sponsoren alles in het werk gesteld om iedere vorm van wanklank te mijden.

Bezoekers die met de auto naar Goes kwamen werden door middel van verkeersborden richting het transferium bij de Zeelandhallen geleid. Bussen brachten de bezoekers naar de binnenstad. Ook de NS had extra bussen ingezet om bezoekers die vanaf Roosendaal niet verder konden reizen vanwege werkzaamheden aan het spoor, in Goes te krijgen.

Politie, handhaving, security en andere hulpverleners zoals het Rode en Witte Kruis waren aanwezig om te zorgen dat het evenement zonder problemen verliep.

Roze Zaterdag 2024

De volgende editie van de Roze Zaterdag wordt gehouden op 22 juni in Groningen.

Met dank aan Omroep Zeeland voor de video-opnamen van Gerard Joling en Johnny Logan.

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.