het Kindercollege neemt afscheid van burgemeester Mulder
het Kindercollege neemt afscheid van burgemeester Mulder Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

GOES NEEMT AFSCHEID VAN MARGO MULDER

22 juni, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - Veel mensen grepen de gelegenheid aan om donderdagavond tijdens een receptie ter ere van scheidend burgemeester Margo Mulder, haar nog even gedag te zeggen, te bedanken en haar succes te wensen in haar nieuwe gemeente: Bergen op Zoom.

Bij het betreden van de trap in de hal van het stadskantoor is het al snel duidelijk: 'Nee, je bent niet de enige en je zult even geduld moeten hebben om de burgemeester te kunnen spreken'. Op de eerste trede van de trap komt het geroezemoes je al tegemoet. Het is druk vanavond in het werkcafé op de eerste verdieping van het stadskantoor.

Afscheidsreceptie

Om iedereen die dat wil in de gelegenheid te stellen de vertrekkend burgemeester nog een keer de hand te drukken en haar te spreken heeft de gemeente Goes deze donderdagavond een afscheidsreceptie georganiseerd.

Veel mensen grijpen de gelegenheid aan om de burgemeester succes te wensen als zij straks op 5 juli officieel aantreedt als burgemeester van Bergen op Zoom. De burgemeester neemt ook ruimschoots voor iedereen tijd om mensen op haar beurt te bedanken voor de bijna 5 jaar dat zij in Goes burgemeester was.

Benoeming

Margo Mulder werd op 12 september 2018 benoemd als burgemeester van Goes en ze heeft het bepaald niet gemakkelijk gehad. Ruim een jaar na haar aanstelling werd de wereld geconfronteerd met een pandemie die ook niet voorbij ging aan lokale bestuurders. Onprettige maatregelen die van kracht werden en gehandhaafd moesten worden, sociale isolementen, de tijd van online raadsvergaderingen en meer.

Tal van dossiers die stuk voor stuk extra aandacht vragen in een gemeente als Goes passeerden haar bureau: crisisopvang van asielzoekers, vluchtelingen uit Oekraïne, sociale woningnood en heel veel andere vraagstukken. Maar ook mooie hoogtepunten zoals bijvoorbeeld de Roze Zaterdag 2023.

Bergen op Zoom

Terwijl haar collega's in Reimerswaal en Borsele zichzelf opnieuw kandidaat stelden voor het burgemeesterschap in hun gemeente deed Margo hetzelfde alleen dan voor een andere gemeente. Niet omdat ze het niet naar haar zin had in Goes, in tegendeel, maar de kans om burgemeester te worden van een gemeente en stad als Bergen op Zoom krijg je niet iedere dag voorgeschoteld.

Het was geen makkelijke keuze maar wel één die gemaakt werd en die menigeen verbaasd deed opkijken. Het nieuws kwam als de bekende donderslag bij heldere hemel. Terwijl het nieuws in Goes bekend gemaakt werd dat Margo zou vertrekken, werd gelijktijdig in Bergen op Zoom bekend gemaakt dat zij was voorgedragen als nieuwe burgemeester. Op 5 juli begint Margo in haar nieuwe gemeente.

Waarnemend burgemeester

De Goese wethouders en fractievoorzitters hebben Commissaris van de Koning, Han Polman, duidelijk gemaakt dat zij het wenselijk vonden een waarnemend burgemeester te benoemen. Vanaf 5 juli zal de 63-jarige Marcel Fränzel de bestuurshamer overnemen. Fränzel was eerder burgemeester van de Bergse buurgemeente Woensdrecht en waarnemend burgemeester van de Goese buurgemeente Noord-Beveland.

De waarnemend burgemeester is benoemd ter overbrugging van de periode van het vertrek van Margo Mulder tot de benoeming van de nieuwe burgemeester. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal medio juli de vacature openstellen. De Goese bestuurders hopen eind dit jaar een kandidaat te kunnen voordragen.

Namens Streekomroep de Bevelanden namen oud-voorzitter Peter Pellegrino en directeur-bestuurder Marcel Steenbakker afscheid van burgemeester Margo Mulder.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.