Wethouder Joan Veldhuizen en kinderwethouder Nova Twigt onthullen het eerste duurzame verkeersbord.
Wethouder Joan Veldhuizen en kinderwethouder Nova Twigt onthullen het eerste duurzame verkeersbord. foto Hans Colijn, Streekomroep De Bevelanden

GOES NEEMT DUURZAME VERKEERSBORDEN IN GEBRUIK

3 juli, 2024

door: Peter van den Assem

GOES – De gemeente Goes heeft woensdag het eerste duurzame verkeersbord in gebruik genomen. Uiteindelijk moeten de borden van gerecycled materiaal die tachtigduizend andere borden gaan vervangen.

Opvallend: niet alleen de voorkant van de borden is belangrijk. De achterkant wordt ingericht met een bijenhotel, die er als legosteentjes aan te bevestigen zijn.

Luister hier naar het gesprek dat verslaggever Peter van den Assem had met wethouder Joan Veldhuizen over de duurzame verkeersborden:

‘HUFTERPROOF’

Aan de achterkant is er ook speciaal ruimte voor zogenoemde ‘leemhuisjes’. Bijen willen hun nesten daar graag mee dichtmaken.

Aan de achterkant van het verkeersbord kunnen kleine units geplaatst worden, die dienen als bijenhotel. © foto Hans Colijn, Streekomroep De Bevelanden.

“En de verkeersborden zijn hufterproof”, zegt wethouder Joan Veldhuizen. Zij onthulde in de stromende regen het eerste duurzame bord op het parkeerterrein bij de Hollandse Hoeve,  samen met kinderwethouder Nova Twigt.

HERBRUIKBAAR

De nieuwe verkeersborden zijn gemaakt van herbruikbare kunststof. Dus als het bord na verloop van jaren vervangen moet worden, kan het materiaal weer gebruikt worden voor andere toepassingen.

Niet alle tachtigduizend verkeersborden in Goes zullen in een keer vervangen worden. Het zal nog een aantal jaren duren voordat alle aluminium verkeersborden plaats hebben gemaakt voor duurzame exemplaren. Veldhuizen zegt dat de vervanging door duurzame exemplaren de gemeente Goes geen extra geld gaat kosten.

Kinderwethouder Nova Twigt plaatst een van de units voor het bijenhotel op het duurzame verkeersbord. © foto Hans Colijn, Streekomroep De Bevelanden.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.