GOES WIL PANDEN OPVANG OEKRAÏNERS KOPEN

26 mei, 2023

door: Peter van den Assem

GOES – De gemeente Goes wil een bedrag van ongeveer 2,3 miljoen euro uittrekken voor de aankoop van drie huizen waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Die panden worden nu gehuurd, maar half juli loopt de huurovereenkomst af.

Het gaat om huizen aan de Bocht van Guinea 7, Pyntorenstraat 10-12 en Zonnebloemstraat 45-47. Daarin zijn nu ook al Oekraïense vluchtelingen ondergebracht.

Meer vluchtelingen

Vorig jaar moest er snel iets geregeld worden voor de opvang van die mensen. Vandaar dat huizen werden gehuurd, vaak voor een periode van een half jaar. Goes wil meer stabiliteit in de situatie, nu blijkt dat de oorlog langer duurt en er zeker nog meer Oekraïense vluchtelingen naar Goes zullen komen. Per 1 juli zijn er in totaal 350 opvangplekken beschikbaar. Dat is inclusief de 140 plekken die daarvoor gerealiseerd worden aan de Nassaulaan en het Stationspark.

Overlast

Volgens het gemeentebestuur heeft de opvang van de Oekraïners tot dusver niet geleid tot overlast. Dat is anders geweest toen de panden nog gebruikt werden om onderdak te bieden aan arbeidsmigranten. Met de aankoop van de drie huizen wil Goes ook inzetten op ontwikkelingen voor de langere termijn. Zodra de opvang van de Oekraïense vluchtelingen niet langer noodzakelijk is, ziet de gemeente mogelijkheden om op die plekken nieuwe woonprogramma’s te ontwikkelen voor ouderen, starters en voor flexwonen.

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de aankoop van de panden.


Deel dit artikel


Lees ook

file bij de Westerscheldetunnel
112 nieuws Borsele

OPONTHOUD DOOR GESTRANDE VRACHTWAGEN

9 juni, 2023

Een gestrande vrachtwagen heeft vrijdag in de ochtendspits gezorgd voor veel oponthoud bij en rondom de Westerscheldetunnel.

burgemeester Van Egmond en Jansen op de Haar met overeenkomst
112 nieuws Reimerswaal

HEEL ZEELAND AANGESLOTEN BIJ MELD MISDAAD ANONIEM

8 juni, 2023

Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen Meld Misdaad Anoniem (M.) en de Zeeuwse gemeente Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland is heel de provincie vertegenwoordig in de strijd tegen criminaliteit en misdaad.

spoorwegovergang
Goes ;s-Heer Arendskerke

TREINVERKEER TUSSEN GOES EN MIDDELBURG HERVAT

8 juni, 2023

Een botsing tussen een trein en een vrachtwagen heeft donderdagmiddag het treinverkeer tussen Goes en Middelburg stilgelegd. Van 16.00 uur tot 18.45 uur reden er geen treinen.

Ira von Harras voorzitter Podium 't Beest
Goes muziek

IRA VON HARRAS NIEUWE VOORZITTER PODIUM 'T BEEST

7 juni, 2023

Ira von Harras is met ingang van 1 juni de nieuwe bestuursvoorzitter van het Goese cultuurpodium 't Beest. Von Harras, in het dagelijks leven directeur van de Zeeuwse Milieufederatie, heeft een lange geschiedenis met het podium aan de Beestenmarkt.

Grote of Maria Magdalenakerk Goes
Goes Grote of Maria Magdalenakerk

ZOMERCONCERTEN OP CARILLON GROTE OF MARIA MAGDALENAKERK

7 juni, 2023

De hele maand juni wordt een reeks zomerconcerten gehouden waarbij stadsbeiaardier Rien Donkersloot en gastbeiaardiers het carillon bespelen van de Grote of Maria Magdalenakerk.

waakzaam & dienstbaar politie
112 nieuws Reimerswaal

MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN TREINSTATION

6 juni, 2023

Agenten hebben dinsdagmiddag een man aangehouden bij het station Kruiningen-Yerseke nadat hij volgens getuigen een ruit vernield had.

waakzaam en dienstbaar
112 nieuws Kapelle

17-JARIGE VALT DOOR DE MAND BIJ VERKEERSCONTROLE

5 juni, 2023

Bij een verkeerscontrole ter hoogte van de Vierwegen bij Kapelle heeft de politie zondag op maandag een 17-jarige betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

vernielde gymattributen
Kapelle vandalisme

WARE RAVAGE DOOR VANDALEN IN KAPELLE

3 juni, 2023

De schade loopt in de tienduizenden euros; kapotte ruiten, compleet vernielde gymtoestellen, poging tot brandstichting en waterschade. Dat is de voorlopige balans die is opgemaakt van de schade die de afgelopen tijd is aangericht in gymzaal Molenvaete in de gemeente Kapelle.