schilderklas
schilderklas Pixabay

Goes zoekt kandidaten voor Culturele Prijs

17 september, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - De gemeente Goes zoekt kandidaten voor de Culturele Prijs. Inwoners kunnen tot 25 september een persoon of organisatie voordragen om in aanmerking te komen voor deze prijs.

Ieder jaar reikt de gemeente Goes de Culturele Prijs uit aan een persoon of organisatie die een bijzondere culturele prestatie geleverd hebben.

Inwoners kunnen tot 25 september een persoon of organisatie voordragen waarvan zij vinden dat deze in aanmerking moet komen voor deze prijs. Alle vormen van cultuur komen in aanmerking voor de prijs; muziek, toneel, beeldende kunst, dans, mime, literatuur en ook popmuziek.

Vooral culturele prestaties op nationaal of internationaal niveau en die lokaal en buitengewoon uniek zijn maken een extra grote kans om in aanmerking te komen.

De commissie Culturele Prijs van de Cultuur Raad Goes maakt een selectie uit het aantal voordrachten. Zij kiezen hieruit de kandidaten die in aanmerking komen voor de Cultuur Prijs. Later dit jaar maakt de Culturele Raad bekend naar wie uiteindelijk de prijs gaat.

Aanmelden kandidaten

Inwoners van Goes kunnen een persoon of organisatie voordragen. Een aanvraag dient voorzien te zijn van motivatie: waarom verdient die persoon of organisatie de prijs. Daarnaast dienen kandidaten aan een aantal voorwaarden te voldoen; ze moeten in Goes wonen of gevestigd zijn, ze spelen een grote of bijzondere rol op cultureel gebied in Goes en omgeving en de geleverde prestatie is origineel, opvallend en valt op tussen alle andere culturele activiteiten.

Kandidaten kunnen aangemeld worden via d.oste@goes.nl 

 

  


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."