wethouder Joan Veldhuizen met zwerfafvalrapers
wethouder Joan Veldhuizen met zwerfafvalrapers Marcel Steenbakker, Streekomroep de Bevelanden

GOESE ZWERFAFVALRAPERS BELOOND MET TOOSZ-SPELD

21 juni, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - Als blijk van waardering zetten de gemeente Goes en Milieu en Educatie Centrum de Bevelanden (kortweg: MEC) woensdagmiddag vier inwoners van Goes in het zonnetje. 'Opa' Ko de Regt en de kinderen Abia (9), Joas (8) en Micha (3) Koppejan gaan regelmatig op pad om vrijwillig zwerfafval te rapen. Wethouder Joan Veldhuizen speldde hen een TOOSZ-speldje op.

Het TOOSZ-speldje is een waarderingsspeld voor vrijwilligers die een bijdrage leveren aan een schone omgeving. TOOSZ staat voor Trots Op Ons Schoon Zeeland; een campagne voor een mooie en schone provincie. Vanuit de campagne worden door Schoon Zeeland projecten en acties tegen zwerfafval opgezet op scholen, bedrijven, sportclubs en gemeenten.

"Een voorbeeld voor anderen"

Voordat de speldjes uitgereikt werden sprak wethouder Joan Veldhuizen namens de gemeente haar bewondering en waarderin uit voor de inzet van Ko, Abia, Joas en Micha. "Jullie zijn een voorbeeld voor anderen." De wethouder voegde eraan toe dat zij regelmatig met medewerkers van het MEC de Bevelanden voor gastlessen naar scholen gaat.

Die gastlessen zijn altijd inspirerend en dankbaar om te doen, zeker als blijkt dat jongeren zich melden bij het MEC de Bevelanden om zwerfafval te rapen.

IJsje als beloning 

Iedere woensdagmiddag kunnen kinderen bij het MEC de Bevelanden terecht om een grijper te lenen. Hiermee kunnen ze zelf zwerfafval rapen onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan'. Als beloning krijgen de kinderen bij het inleveren van het geraapte zwerfafval een lekker ijsje.

Nomineer een opruimheld

Ken jij ook een zwerfafval- en opruimheld die een speldje verdiend? Nomineer jouw held en geef dit door aan info@mecdebevelanden.nl. Zo kunnen ook deze helden in het zonnetje gezet worden.

Meer informatie over het Milieu en Educatie Centrum de Bevelanden klik hier.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."