Pixabay

GR De Bevelanden: eerste 1.300 energietoeslagen al uitgekeerd

5 oktober, 2023

door: Han Verbeem

GOES - Nog geen twee dagen nadat de Eerste Kamer de Wet Energietoeslag 2023 heeft goedgekeurd, heeft uitkeringsinstantie GR de Bevelanden al toeslagen uitbetaald aan de eerste groep mensen. Het gaat om zo'n 1.300 uitkeringsgerechtigde huishoudens in de gemeenten Goes, Kapelle, Reimerswaal, Noord-Beveland en Borsele. Deze mensen krijgen de toeslag van 1.300 euro binnen nu en enkele dagen op hun rekening bijgeschreven, aldus woordvoerder Daisy van Poelje. 

Ook andere inwoners op het sociaal inkomensminimum ontvangen binnenkort de energietoeslag, waaronder een deel van de mensen die al in 2022 energietoeslag hebben aangevraagd en ontvangen. GR de Bevelanden controleert hun gegevens opnieuw. "Als ze nog steeds aan de voorwaarden voldoen, ontvangt ook deze tweede groep automatisch de toeslag", zegt Van Poelje. In totaal kregen 4803 huishoudens vorig jaar een energietoeslag van 1.300 euro.

Derde groep

Tenslotte is er nog een derde groep van mensen met een minimuminkomen, die wel recht hebben op de toeslag maar vorig jaar geen aanvraag hebben ingediend. "Deze mensen zijn niet bekend bij GR De Bevelanden en komen pas later in aamerking voor de toeslag over 2023", legt de woordvoerder uit. De uitkeringsinstantie zal via de website en sociale media binnenkort duidelijk maken hoe zij de toeslag kunnen aanvragen.

Deze week goedgekeurd

Het was lang onduidelijk of de energietoeslag dit jaar er zou komen. Pas deze week, 3 oktober, heeft de Eerste Kamer besloten dat deze doorgaat. De goedkeuring kwam niet onverwacht, merkt Van Poelje op. GR de Bevelanden was daarom al voorbereid om snel geld te geven zodra de wet was goedgekeurd.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.
Woensdrecht Reimerswaal

Woensdrecht totaal verrast door plan vakantievluchten: 'Een hersenspinsel'

22 februari, 2024

Burgemeester Adriaansen was totaal verrast toen hij dinsdag een bericht las, waarin hoogleraar Joris Melkert en ANVR-topman Frank Oostdam een pleidooi hielden voor burgervluchten in zijn gemeente: "Een hersenspinsel."

James Malikey naar De Vroone
Kapelle Kapelle Cultureel

Winnaar Belgium's Got Talent naar Kapelle

22 februari, 2024

Van Oostende tot in Los Angeles is de naam Malikey al een tijd niet meer onbekend. James speelt piano over de hele wereld. Iets waarmee hij op vierjarige leeftijd begon. Negentien jaar later speelt de Belgische pianist, componist en singer-songwriter filmische muziek met een beeld-, en lichtshow in De Vroone.

Jan de Jager.
SGP Reimerswaal

SGP'er Jan de Jager (43) volgt Tonnie Bliek op in raad Reimerswaal

22 februari, 2024

Tonnie Bliek stopt als raadslid vanwege zijn werk als ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. De zetelwisseling volgt later dit voorjaar.

Stoomtrein Goes-Borsele
Bevelanden Goes

Open Dag Stoomtrein Goes-Borsele

22 februari, 2024

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ruim 50 jaar voor de instandhouding van oude stoomlocomotieven en de spoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke. Zowel de treinen als de lijn zijn eigendom van Stcichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Zaterdag 2 maart organiseert het museumspoorwegbedrijf een open dag in Goes en Hoedekenskerke.

foto ter illustratie
Borsele ammoniaktransport

BORSELE VREEST AMMONIAKTRANSPORTEN

22 februari, 2024

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Werldaamheden aan het Zeeuwse spoor, in december 2023: een machine herstelt de verzakkingen.
Spoor ProRail

Kritiek Herselman op Prorail na 'gebrekkige communicatie' spoorverzakking

20 februari, 2024

De Kapelse wethouder Jon Herselman is blij met de inmiddels uitgebreide uitleg op de website van ProRail, maar noemt deze wel "achteraf en veel te laat."

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

brand op de A58 zorgt voor file
112 nieuws A58

A58 bij 's-Heer Arendskerke gesloten vanwege autobrand

19 februari, 2024

Hulpdiensten zijn maandag aan het begin van de avond in actie moeten komen na melding van een autobrand op de A58 bij 's-Heer Arendskerke. Een personenauto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.